Kısıtlama geliyor…

Kısıtlama geliyor…

Ticaret Bakanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayete neden olan reklam mesajları için yeni bir uygulama üzerine çalışmalarını tamamladı. Sistem, 1 Eylül'den itibaren hayata geçecek. Peki Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi nasıl işleyecek? İşte

Ticaret Bakanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayete neden olan reklam mesajları için yeni bir uygulama üzerine çalışmalarını tamamladı. Sistem, 1 Eylül'den itibaren hayata geçecek. Peki Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi nasıl işleyecek? İşte detaylar...

 

Ticaret Bakanlığı, vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayete neden olan reklam mesajları için yeni bir uygulama üzerine çalışmalarını tamamladı. Kullanıcılar e-Devlet üzerinden üzerinden hangi firmalara izin verdiğini görebilecek ve istemediği firmanın kendine ulaşmasını da engelleyebilecek. Sistem, 1 Eylül’den itibaren hayata geçecek.

1 Eylül’den itibaren Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne kayıt olmayan işletmeler, ticari mesaj gönderemeyecek. Bakanlığın altyapı çalışmalarını tamamladığı uygulamaya ilişkin yönetmelik ocak ayında yayımlandı.

İSTEMEDİĞİ FİRMANIN ULAŞMASINI ENGELLEYEBİLECEK
Reklam mesajı ya da e-postasını göndermek isteyenler, önce Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ne kayıt olacak. Kullanıcılar da e-Devlet üzerinden üzerinden hangi firmalara izin verdiğini görecek. İstemediği firmanın kendine ulaşmasını anında engelleyebilecek.


 
TRT Haber’in haberine göre; İstenmeyen reklam mesajları için bugüne kadar 500 binden fazla şikayet geldi. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi ile bu şikayetlere daha hızlı cevap verilecek. Firma, bilgi ve belge taleplerini sistem üzerinden 15 gün içinde iletecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.