KİT’lerin kadroya alınma kararı ne durumda?

KİT’lerin kadroya alınma kararı ne durumda?

KİT’lerin kadroya alınma kararı ne durumda?

 KİT’lerin kadroya alınma kararı ne durumda?. Sosyal medya ve haber siteleri son günlerde KİT’lere kadro kararını manşetten veriyor.

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de duyuruldu. Yapılan duyuruda KİT’lere kadro için 2020 yılı işaret edildi. Fakat bir ifade yeniden şüpheye düşürdü.

KESİN DEĞİL Mİ?
Yayınlanan kararın 8. maddesinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde ve bağlı ortaklıklarda, personel çalıştırmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan 4 Nisan 2017 itibari ile 2 yıl kesintisiz çalışmış olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam, belirlenen usül ve esaslarda yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde hali hazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda işçi statüsünde istihdam edilebilir.

tas.jpg

Bu maddenin son kelimesi olan ‘edilebilir’ kafaları karıştırdı. Bazı işçiler ‘edilecektir’ yerine ‘edilebilir’ yazmasını şüpheli bulmuş durumda.

Son kelime akıllara inisiyatifin kurumların yönetimine mi bırakılacağı sorusunu getiriyor. Fakat bu madde kurumların kaç işçinin sürekli işçi kadrosuna geçirileceğini hesaplaması adına da olabilir.

Benzer bir kararname bir kaç yıl önce de çıkmış ve yine müjdeli haber olarak verilmişti. Pek çok taşeron benzer bir sürecin yaşanmasından ve verilen sözlerin tutulmamasından korkuyor.

900 Bin Taşeron 4/D Kamu işçisine Maaş Müjdesi Gelecek mi? tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.