Kızılay 2022 Yılı Müfettiş iş başvurusu ekranı

Kızılay 2022 Yılı Müfettiş iş başvurusu ekranı

TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİMÜFETTİŞ YARDIMCILIĞIGİRİŞ SINAVI DUYURUSU1 - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI

GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1 - SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER

- Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Türkiye Kızılay Derneği Müfettiş Yardımcısı, 10 kişi,


- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan 10 Müfettiş Yardımcısı, Alınacaktır.


- Geçerli KPSS sınavları: 2020 - 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları

- Yazılı Sınav Tarihi: 08 Ocak 2022 (Cumartesi Günü Saat:11:00)


- Yazılı Sınava Başvuru Tarihleri: 06 Aralık 2021 tarihinde başlayıp, 21 Aralık 2021 tarihinde sona erecektir.

- Yazılı Sınavın Yapılacağı Yer: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Milli İrade Yerleşkesi Ayvalı Mahallesi Gazze Caddesi No:7 Etlik/ Keçiören/ ANKARA


- Yazılı Sınava Başvuru Yeri ve Şekli: Türkiye Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığı (Meşrutiyet Cad. Konur 2 Sok. No:29/2 Çankaya/ANKARA adresine). Başvurular şahsen veya posta ile yapılabilir. Posta ile yapılacak başvurularda evrakların 21 Aralık 2021 günü mesai bitiminden önce belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.


- Sınav Giriş Başvuru Formu: Türkiye Kızılay Derneği Teftiş Kurulu Başkanlığının yukarıda belirtilen adresinden ya da www.kizilay.org.tr web sitesinden temin edilebilir.

- Sınava girecek adaylara Teftiş Kurulu Başkanlığınca, sınav zamanı ve yerini belirten fotoğraflı "Sınav Giriş Belgesi" verilir. Sınav giriş belgeleri, adayların haberleşme adreslerine posta ile gönderilecektir. Sınava girecek adaylar, sınav esnasında, bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere, resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorundadırlar. Sınava katılabilme şartlarını haiz olmayanlara sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.


- Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yazılı Bölümüne katılma hakkını elde eden adayların, yazılı bölümü kazanan adayların ve giriş sınavını kazanan adayların listesi www.kizilay.org.tr internet adresinde açıklanacaktır.

2 - SINAVA BAŞVURU VE SINAVA KATILMA ŞARTLARI


Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için;

- Giriş sınavının yapılacağı 2022 yılının Ocak Ayının Sekizinci günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,


- En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Kızılay'ın Müfettiş Yardımcılığı sınavına daha önce bir defadan fazla girmemiş olmak,

- Askerliğini yapmış olduğuna dair yazılı belge,

- Adli sicil kaydı bulunmadığına dair yazılı belge,


- ÖSYM tarafından 2020-2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS);

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar için; KPSSP40 puan türünden 70 ve üzerinde puan almak, sınava müracaat eden adaylar içerisinde en yüksek puanlı 100 kişi içerisinde bulunmak (2020 ve 2021 KPSS sınavları birlikte değerlendirilecek olup, son sıradaki adaya eşit puan alan adayların tümü sınava çağırılacaktır). Kızılay'da fiilen çalışan ve Müfettiş Yardımcılığı sınavına girmek isteyen personelde bu koşul aranmaz.


Süresi içerisinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen diğer bilgi ve belgeleri Teftiş Kurulu Başkanlığına vermiş olmak, şartları aranır.

3 - YAZILI VE SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI SAYILMA ŞARTLARI

- Yazılı sınavda başarılı sayılmak için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ortalama en az 65 puan almak gerekir.


- Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 50 puandan az olmamak üzere, ortalama en az 65 puan almak gerekir.

- Adayın, müfettiş yardımcılığı giriş sınavını başarmış sayılması için yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az 65 puan alması şarttır.


Giriş sınavı notu; yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Başarı sırası bu nota göre tespit edilir.

Giriş sınavı notunun eşit olması halinde, yazılı sınav puanı yüksek olan adaya; yazılı sınav puanının da eşit olması halinde, yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.


4 - YAZILI SINAV KONULARI

a) Maliye: Maliye Teorisi ve Maliye Politikası, Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi, Kamu Maliyesi,


b) İktisat: Mikro ve Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar,

c) Hukuk: Anayasa Hukuku, İdare Hukukunun Genel Esasları ve İdari Yargı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku Hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku hariç), Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku,


ç) Muhasebe: Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi,

d) Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birisi.


Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava çağırılmazlar.

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 100 bin kişinin cebine indirdiği Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 2000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.