KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI

KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI

FLAŞ HABER! KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI BELLİ OLDU

Tüm dünya koronavirüsle mücadele etmeye devam ederken aşı ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Oxford Üniversitesinin koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının Arjantin ve Meksika'da üretileceğini duyurdu. Aşının fiyatı da belli oldu

 
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Oxford Üniversitesinin koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının Arjantin ve Meksika’da üretileceğini duyurdu. Üretilecek olan aşının fiyatı belli oldu. Öte yandan aşının 2021 yılının ilk yarısında çıkacağı belirtildi.

Fernandez, düzenlediği basın toplantısında, Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve 3. test aşamasında bulunan aşı adayının Latin Amerika ülkeleri için üretiminin Arjantin ve Meksika’da yapılacağını duyurdu.

KORONAVİRÜS AŞISININ FİYATI BELLİ OLDU
Devlet Başkanı Fernandez, 2021’in ilk yarısında elde edilmesi hedeflenen aşının Brezilya hariç Latin Amerika ülkeleri için 150 ila 250 milyon doz arasında üretileceğini belirtti.

 
Aşı fiyatının her bir doz için 3 ila 4 dolar arasında olacağını söyleyen Fernandez, aşı geliştiricilerin Meksika merkezli Carlos Slim Vakfıyla yaptığı bu anlaşma sayesinde Latin Amerika bölgesinin aşıya daha erken ulaşacağını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.