Kötü Haber geliyor

Kötü Haber geliyor

Vali 'maalesef' diyerek corona virüste kötü haberi verdi

. Bir ilin valisinden, şehirdeki vaka sayılarında azalma olmadığı açıklaması geldi. Öte yandan Bakan Koca Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıklarken 4 ile dikkat çekti. İşte detaylar...

Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında farklı bölgelerde yaşanan azalmanın kentlerinde henüz görülmediğini bildirdi.
2
Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, halkı koronavirüs tedbirlerine karşı duyarlı olmaya davet etti.


Gül, mesajında, "Vaka sayılarında görülen azalma maalesef Gaziantep'te görülmeye başlanmadı."

"Bu derdin dermanı sizde. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmayın. Vakaların önemli bir kısmının arkadaş, akraba gibi yakınlarımızdan bulaştığını unutmayalım." ifadelerini kullandı.


Gaziantep salgının başlangıcından bu yana vaka sayılarında dikkat çeken illerden biri olmuştu.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, 25 Temmuz'da 43 bin 312 test yapıldı, 921 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 16 hasta vefat etti, 1103 kişi iyileşti. Toplam test sayısı 4 milyon 532 bin 672, vaka sayısı 225 bin 173, vefat sayısı 5 bin 596 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakımdakilerin sayısı 1252, solunum cihazına bağlı olanların sayısı 386, toplam iyileşen hasta sayısı ise 208 bin 477 oldu.


Öte yandan Bakan Koca Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıklarken, "Son 1 haftada pnömonili hasta sayısı oranı en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman. Sebebi ne olursa olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli." ifadelerini kullandı.

ISPARTA 
Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı 1700 nüfuslu Çetince köyü koronavirüs vakası görülmesi üzerine 14 gün süreyle karantinaya alındı.


KOCAELİ 
Kocaeli'nin ilçelerinde Korona virüs denetimleri aralıksız devam ediyor.İzmit'te, İl Ticaret, İl Sağlık, İl Emniyet müdürlükleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında Korona virüs tedbirleri çerçevesinde AVM ve diğer iş yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor.

MARDİN 
Vaka sayısında artış yaşanan Mardin'de yetkililer vatandaşları Korona konusunda tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu.


KARAMAN 
Bakan Koca'nın işaret ettiği illerden biri olan Karaman'da corona virüs denetimleri toplu taşımalarda, AVM ve lokantalarda aralıksız olarak devam ediyor. Kurallara uymayanlara cezai işlem 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.