KÖTÜ HABER! Koronavirüs değil!

KÖTÜ HABER! Koronavirüs değil!

KÖTÜ HABER! Koronavirüs değil!O HASTALIK YÜZÜNDEN 4 KÖY VE 8 MAHALLE KARANTİNA ALTINA ALINDI!

Kütahya’nın Pazar ilçesinden kötü haber geldi. Küçükbaş koyun ve keçilerde çiçek hastalığının görülmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı. Yapılan açıklamaya göre ikinci bir karara kadar Pazarlar Tarım ve Orman Müdürlüğü, köylere ve mahallelere küçükbaşı hayvan giriş çıkışı ve hayvanların merada otlatılmasının yasak olduğunu DUYURDU

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Küplüce köyünde koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı sebebiyle 4 köy ve 8 mahalleye hayvan giriş çıkış yasağı uygulanıyor.

Pazarlar Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Simav İlçesi Küplüce köyünde koyun-keçi çiçek hastalığı nedeniyle Pazarlar ilçe merkezi, Örey köyü, Orhanlar köyü, Yenice köyü, Akşinik köyü ve Yakuplar Mahallesi karantina altına alınmıştır. 30 Temmuz 2021 Cuma gününden itibaren karantina altında olan köylere ve mahallelere küçükbaş hayvan girişi, çıkışı ve hayvanların merada otlatılması ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Alım satım yapanlar hakkında idari cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.