Köy Korucusu Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Neler?

Köy Korucusu Nasıl Olunur? Başvuru Şartları Neler?

Köy Korucusu Başvuru Şartları Neler?

Köy korucusu idari olarak mülki amirlerine, mesleki olarak ise Jandarma Komutanlıklarına bağlıdır. Güvenlik Korucusu olmak isteyenler valiliğe veya kaymakamlığa başvuruyorlar.

Güvenlik korucusu (köy korucusu) alımında daha önce babası veya kardeşi bu görevi yapanlar, öncelikli olarak tercih ediliyor.

Köy halkının canına, ırzına, malına ve tasarruf emniyetine yönelik saldırıları önlemek, saldırıda bulunanları yakalamak.

Suç delillerinin kaybolmamasını sağlayacak tedbirleri almak, görev alanında bulunan kamu ve özel kurumlara ait tesislere yönelik her türlü saldırıları önleyecek tedbirleri almak.

Tesislerin korunmasında, genel ve özel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak, tabii afetlerde verilecek görevleri yapmak. Bağlı olduğu mülki amirce verilecek ve önleyici kolluk kapsamında olan diğer görevleri yapmak güvenlik korucularının görevleridir.

Korucu alımı için ilanlar belirli periyotlarla İçişleri Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayınlanabiliyor.

Köy Korucuları Ne Kadar Maaş Alıyor?

Güvenlik Korucuları 2019'da 2020 TL maaş alıyordu. 2020 yılında Güvenlik Korucularının maaşı tazminatla birlikte 2 bin 243 TL oldu.

Güvenlik Korucuların Seçimi ve Görevlendirilmesi

Güvenlik Korucusu olarak görevlendirilmek isteyenlerce yapılan müracaatlar, valilik veya kaymakamlıklar tarafından Geçici Köy Korucuları Yönetmeliği ve Yönergesi esaslarına göre incelenmekte, Güvenlik Korucusu olarak görevlendirilmesi uygun değerlendirilenler İl Valisinin onayı ile ikamet ettikleri köy veya yerleşimlerde görevlendirilmektedir.

Gönüllü Güvenlik Korucularına (GGK), Güvenlik Korucularından terörle mücadelede şehit veya çalışamayacak derecede malul olanların, eceliyle vefat edenlerin ve hizmet süresini tamamlayarak görevlerinden ayrılanların çocuklarından birine veya çocukları yoksa kardeşlerinden birine Güvenlik Korucusu alımında öncelik verilebilmektedir.

Göreve yeni alınan Güvenlik Korucularına, başlangıçta iki haftalık temel eğitim, her altı ayda bir en az iki günlük hizmet içi eğitim yaptırılmaktadır.

Köy Korucusu Olmak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

1. Türk vatandaşı olmak

2. Türkçe okur-yazar olmak

3. Askerliğini yapmış olmak 22 yaşından küçük 60 yaşından büyük olmamak

4.Kamu haklarından mahrum bulunmamak

5.Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak

6.Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmamak

7.Sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak

8.Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak

9. Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.

10.üvenlik Korucuları açılacak eğitim programlarına katılmak zorundadır.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.