KPSS 2021/2 İlk-Orta-Lise-MYO-Lisans Memur Alımı Tercihleri

KPSS 2021/2 İlk-Orta-Lise-MYO-Lisans Memur Alımı Tercihleri

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. 2021 yılı 2. dönem atamaları başlıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. 2021 yılı 2. dönem atamaları başlıyor. 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu kapsamında atanacaklarla ilgili tercihler online olarak alınmaya başlıyor. İlkokul-Ortaokul-Lise-MYO-Lisans memur alımı kapsamında atamalara dair tercih işlemleri alınacak. Yapılan açıklama ve detaylar şu şekildedir:


Sosyal hizmetler memur alımı tercihleri
Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdam edilecekler için 2021 yılı 2. dönem tercih işlemleri başlıyor. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2021 Yılı II. Dönem tercih işlemleri alınacak.
 
2828 tercihleri ne zaman?
Hak sahipleri tercihlerini e-Devlet internet adresi üzerinden 18 Ekim 2021-27 Ekim 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri 27 Ekim 2021 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir.
2828 sayılı Kanundan kimleri kapsar?
Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,
18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.
Hak sahiplerince E-Devlet Kapısı kullanılarak e-Devlet internet adresi üzerinden tercihte bulunulacaktır. Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen hak sahiplerinin E-Devlet Kapısı’na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir.

Sosyal hizmetler memur alımı atamaları nasıl olacak?
İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi kadrolar için yapılacak yerleştirme işlemlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler dikkate alınacaktır

Hak sahibi olan bütün adayların (ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi dahil) yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 100 bin kişinin cebine indirdiği Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 2000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ TYP VE İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.