KPSS'NİN KALDIRILIYOR İDDİASI DOĞRU MU?

KPSS'NİN KALDIRILIYOR İDDİASI DOĞRU MU?

KPSS'NİN KALDIRILIYOR İDDİASI DOĞRU MU?

Sözcü Yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre Devlet Personel Başkanlığı, KPSS'nin ve bunun sonuçlarına göre merkezi yerleştirmenin tamamen kaldırılması için çalışma yapıyor. 

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "Polis ve öğretmen alımında artık KPSS'ye girme, belli bir puanı alma zorunluluğu kaldırıldı. Tamamen siyasi bir kadrolaşma var. AKP il ve ilçe örgütlerinden 'hamili kart yakınımdır' ya da 'partilimizdir' kartı olanlar yerleştiriliyor. AKP'nin atadığı bürokratlar tarafından yapılan mülakatlarda en sihirli belge il teşkilatlarından gelenlerdir. Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 'Şu anda öğretmen ve polis alımında tamamen siyasi kadrolaşma var' diyor" ifadelerini kullandı.

"Devlet Personel Başkanlığı, KPSS'nin ve bunun sonuçlarına göre merkezi yerleştirmenin tamamen kaldırılması için çalışma yapıyor" diyen Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Bu amaçla 'Kamu Personeli Alım Sistemi Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Bakın şu işe sunum yapan 4 kişiden 3'ü özel sektörde çalışanlar… Devlete alınacak memurların seçiminin nasıl yapılmasını özel sektöre soruyorlar. Devlet bu hale düşürülür mü?
Yokuş,  şunları anlatıyor:
“Devlete girişte sınav olmadan, parti ya da hükümete yakınlığıyla bilinenler yerleştiriliyor. Taşeron firma elemanlarının neredeyse tamamı parti kanalıyla işe alınıyor. Düşünün, girişteki güvenlik görevlisi, evrak memuru, temizlikçi AKP'den geliyor. AKP'nin istedikleri memurluğa alınıyor. KPSS'yi kaldırdıklarında da AKP'li olmayan memur bırakılmayacak. Devletimiz için korkunç bir tablo… Yani, tam anlamıyla ‘parti devleti' oluyoruz ama bu görülmüyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.