Kuaför, spor salonları, kafe-restoranlar, düğünler

Kuaför, spor salonları, kafe-restoranlar, düğünler

Kuaför, spor salonları, kafe-restoranlar, düğünler

Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarında tırmanış devam ediyor. Bu durum endişeye neden olurken, ramazan ayında tam kapanma gündeme geldi. Vatandaşlar koronavirüs yasaklarının yeniden gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Kulislerde Ramazan boyunca kapanma seçeneğinin tartışıldığı belirtildi.

Vaka sayıları 60 bine dayandı. Son 24 saatteki verilere göre, 248 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 676 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayılarının bu kadar hızlı artmasının başlıca nedeni olarak mutasyonlu virüs gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrası güzel günlere hazırlamak istiyoruz.’ ifadesini kullandı. Bu gelişmelerin ardından gözler, bu hafta yapılması planlanan kabine toplantısına çevrildi.


 
Ramazana sayılı günler kala alınacak önlemlerin arasında tam kapanmanın olup olmayacağı merak konusu oldu. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın yazısında göre ‘tam kapatma’ ile ‘kapatma’ arasında ciddi fark olduğu, Türkiye’nin en riskli dönemlerde uyguladığı kararlara ‘kapatma’ denildiği aktarıldı. Kulislerde hükümetin, Ramazan boyunca ‘kapatmaya’ daha yakın olduğu belirtildi.

Olası bir ‘kapatma’ kararının alınmasıyla; Türkiye’nin 6 ay öncesine döneceği, lokantaların, kafelerin kapatılması, kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama olabileceği belirtildi.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?
2 günlük hafta sonu kısıtlamasının ardından pazartesi günü Bilim Kurulu’nun alınabilecek önlemleri değerlendirmek amacıyla toplanması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da katılımıyla gerçekleşecek olan Bilim Kurulu toplantısı sonrasında gözler bu kez Kabine’ye çevrilecek.


 
Bilim Kurulu toplantısından bir gün sonra da bu kez Kabine toplantısının yapılması bekleniyor. Yani yeni toplantının 13 Nisan 2021 Salı günü Ramazan’ın ilk gününde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.