Kültür Bakanlığı 58 personel alacaktır

Kültür Bakanlığı 58 personel alacaktır

Kültür Bakanlığı 58 personel alacaktır

Kültür ve Turizm Bakanlığı bağlı birimlerinden olan Türkiye Yazma Eserler Kurumu (YEK) kadrolarında görevlendirilmek üzere 58 personel alımı yapılacaktır 

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine bulunan Yazma Eserler Kurumu tarafından yayımlanan ilana göre; 24 restoratör, 12 temizlik personeli alımı, 2 teknisyen alımı ve 20 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere 4 farklı kadro için toplam 58 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek.

Kamu Personeli Alımı Müracaat Koşulları Neler?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ile birlikte kamusal haklarından da mahrum bulunmaması isteniyor.

İlanın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış adaylar arasından alımlar yapılacak.


Türk Ceza Kanunu (TCK) 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; kasıtlı olarak işlenen bir suç neticesinde 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası ile mahkûm edilmemiş olmak.

İlana başvuruda bulunacak erkek adayların askerlik ile herhangi bir ilişiğinin bulunmuyor olması isteniyor.

Alım yapılacak kadrolarda görev yapmaya engel sağlık problemi olmamak.

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS-P3 puan türünden 50, KPSS-P94 puan türünden ise 55 ve üzeri puan almış olmak.


Restoratör kadrolarına yapılacak alımlar için adayların 4 yıllık Lisans eğitimi veren üniversitelerin; Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt dışında bulunan Yükseköğretim Kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekiyor.

Teknisyen alımı için adayların Ortaöğretim kurumlarının, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri veya Yapı Tesisat Sistemleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dallarının birinden mezun olmaları gerekiyor.


Temizlik Personeli ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanlarına müracaat edecek adayların Lise (Ortaöğretim ve Dengi Okul) mezunu olması isteniyor.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için ilan son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi devam eden silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir.

İlan Başvuru İşlemleri Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?


Yazma Eserler Kurumu (YEK) tarafından yayımlanmış olan ilana başvuruda bulunacak adayların, 12 Aralık ile 26 Aralık 2022 tarihleri arasında başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım sayfasından veya Kariyer Kapısı web adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.