Kura ile Torpilsiz Güvenlik  ve Sürekli işçi alınacaktır

Kura ile Torpilsiz Güvenlik ve Sürekli işçi alınacaktır

Kura ile Torpilsiz Güvenlik ve Sürekli işçi alınacaktır. işte iş ilan metinleri

SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI

Üniversitemize bağlı birimlerde, 4857 sayılı iş Kanunu esasları kapsamı ile 09/08/2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde çalıştırılmak üzere "Sürekli işçi" alımı yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR

işçi olarak alınacaklarda;

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2) 18 yaşını tamamlamış olmak,

3) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

4) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak (askerlik çağına gelmemiş bulunmak, yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

6) Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen ve tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımaları gerekir.

7) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

8) Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

9) Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumunun olmaması gerekir.

10) Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

11) Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

12) Kamu kurum ve kuruluşlarından ilgili mevzuat uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

13) Adaylar, Türkiye iş Kurumu'nda (iŞKUR) yayımlanan listeden ilana ilk başvuru tarihi itibariyle son 6 (altı) ay Hakkari il merkezinde ve Yüksekova ilçe merkezinde ikamet ettiğini belgelendirmesi şartıyla sadece bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU ŞEKLi, YERİ VE TARİHİ

Başvurular Türkiye iş Kurumu (iŞ-KUR) web sitesinin (hakkari.iskur.gov.tr) 17.11.2020-21.11.2020 (5 gün) tarihleri arasında online olarak veya Çalışma ve iş Kurumu il Müdürlüğüne şahsen başvuru yapılacaktır.

iŞ-KUR tarafından Hakkari Üniversitesine bildirilen başvurular arasından ilan edilen her kadro sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve 4 (dört) katı kadar yedek aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir. Kura tarihi, yeri, saati ve diğer bilgilendirme işlemleri Üniversitemiz web sitesinin (www.hakkari.edu.tr) duyurular kısmından daha sonra ilan edilecektir.


SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Üniversitemiz web sitesinin (www.hakkari.edu.tr) duyurular kısmından daha sonra ilan edilecek olup ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları mesleki yetkinliklerini ölçmeye yönelik yapılacaktır.

Sınav Komisyonu Başkan ve Üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup bu puan adayın atanmaya esas puanı ve başarı sıralaması için kullanılacaktır.


Başarı puanının eşitliği halinde ise sırasıyla; daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

Sınav Komisyonunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Üniversitemiz web sitesinin (www.hakkari.edu.tr) duyurular kısmından ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 3 (üç) iş günü içinde yazılı olarak Sınav Komisyonuna itirazlarını yapabilirler. Yapılan itirazlar, Sınav Komisyonuna ulaştıktan sonra 3 (üç) iş günü içinde karara bağlanır. Nihai karar itiraz sahibine yazılı olarak (iadeli taahhütlü posta ile) bildirilir. Adı, soyadı, imza, ikametgah adresi olmayan dilekçeler ile faks, e-posta veya süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar işleme alınmayacaktır.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar istenilen belgeleri, Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edeceklerdir. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini vekili (noter vekaleti) aracılığıyla teslim edebileceklerdir.

Belgeleri teslim alınan adayların, yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacaktır.

Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanların; bu durumlarını belgelendirmeleri halinde kanuni mazeretlerinin sona ermesini takiben 30 (otuz) gün içinde göreve başlamaları gerekmektedir.


Belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin, hakkından feragat edenlerin, başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin, ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, deneme süresi içerisinde işten ayrılanların, deneme süresi içerisinde iş akdi fesh edilenlerin yerine, mezkür Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

Başvuru ve sonrasındaki işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

İlanen duyurulur.


Meslek Kollarına Göre Kontenjan Dağılımı Tablosuhak01.png

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.