Kura yöntemi ile Devlete 1343 Memur Alınacaktır

Kura yöntemi ile Devlete 1343 Memur Alınacaktır

İlköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları arasından kurayla 1343 Memur Alınacaktır

Torpilsiz mülakatsız memur alımları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1343 memur alımları için kılavuz yayınladı. 2828 sayılı kanun kapsamında tercih yapacaklar ilkokul, ortaokul, lise, önlisans veya lisans mezunu olabilecektir. Tercih işlemleri sonrasında noter kurası ile alım gerçekleşecektir. Sayfa sonunda bulunan kılavuzu inceleyerek tercih yapınız.

Adaylar (ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi dahil) yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile gerçekleştirilecektir.

İlkokul, ortaokul, ilköğretim düzeyi kadrolar için yapılacak yerleştirme işlemlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler dikkate alınacaktır.

Yetiştirme yurtlarında kalanlar bu ilana başvuru yapabilir. Yurtta yetişenler dışından tercih alınmamaktadır.

Bu kılavuzda yer alan kadro veya pozisyonlara tercihte bulunacak hak sahiplerinin kılavuzda yer alan açıklamaları ve hak sahiplerinden talep edilen genel ve özel şartları dikkatle okumaları, yalnızca şartlarını taşıdıkları kadro veya pozisyona tercihte bulunmaları bir zorunluluktur. Şartlarını taşımadıkları kadro veya pozisyona tercihte bulunan hak sahiplerinin yerleştirilmeleri/yerleştirilseler dahi atanmaları mümkün değildir. Hak sahiplerinin, kendilerinin ve diğer hak sahiplerinin mağdur olmaması için bu hususa azami dikkat göstermeleri gerekmektedir.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında istihdam hakkından yalnızca bir kere yararlanılabilecek olduğundan hak sahiplerinin tercihlerini yaparken bu hususu dikkate almaları ve çalışmak istedikleri kurumları tercih etmeleri önem arz etmektedir. Hak sahiplerinin yerleştirilmesi işlemlerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bildirilen hak sahiplerine ilişkin listeler ve bu listelerde yer alan öğrenim düzeyleri dikkate alınacaktır.

Genel Müdürlükçe hak sahibi olarak bildirimi yapılmayan kişilerin tercih işlemlerine katılması mümkün bulunmamaktadır. İlgili Genel Müdürlükçe bildirimi yapılan kişilerin hak sahibi olarak bildirildikleri öğrenim düzeyinden daha alt bir öğrenim düzeyinden yerleştirme işlemlerine katılmaları veya yerleştirilmeleri de mümkün değildir. Hak sahibi olarak bildirildikleri öğrenim düzeyinden daha üst bir öğrenim düzeyinden mezun durumda olan adayların Genel Müdürlük kayıtlarında yer alan öğrenim düzeylerini güncellemeleri halinde güncellemeyi takip eden ve hak sahibi bildirim süresi geçmemiş ilk yerleştirme döneminde tercih işlemlerine katılabilmeleri mümkündür.

Aile Bakanlığı 1343 memur alımları kılavuzu içerisinde ayrıntılara yer verildi.

Artık kpss güncel bilgiler ve kpss'de çıkacak soruları video olarak paylaşacağız. kaçırmamak için

KPSS GÜNCEL BİLGİLER VE SORU TAHMİNLER İÇİN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUNUZ TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.