Kurban Bayramı'nda korkulan oldu! Corona virüs..

Kurban Bayramı'nda korkulan oldu! Corona virüs..

Kurban Bayramı'nda korkulan oldu! Corona virüs..

Dünya genelinde yeni tip corona virüs vaka sayısı 18 milyonu aştı. Türkiye’de ise resmi verilere göre toplam hasta sayısı 231 bin 869 oldu. İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır vaka sayısında artış yaşanan kentler. Salgının etkisi devam etmesine rağmen Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde de Türkiye genelinde bireysel önlemlerin unutulduğu manzaralar yaşandı. Deniz ve plajlarda sosyal mesafeyi unutan tatilcileri Sağlık Bakanı Koca uyardı: ‘Birinci dalga sahillere indi’

Plajları dolduran kalabalığın arasında göçmen nüfus ağırlıktaydı. Menekşe, Caddebostan, Şile plajlarında adeta adım atacak yer kalmazkan, görevlilerin sosyal mesafe ve maske uyarıları hiçe sayıldı. Adalara gitmek isteyenler de vapur iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.


Plajda ise bölgedeki cankurtaranların verdiği bildiye göre en az 10 bine yakın insan vardı. Ama maske takan sayısı çok azdı. Görevliler, ara sıra sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu.


Ancak ne sosyal mesafe kuralına uyan oldu ne de maske takan. Sahildeki kalabalığın büyük kısmını Afgan ve Özbek göçmenler oluşturdu.

Plajda dip dibe herkesin suya girdiği tablo korkuturken, maske takan yaşlı bir teyze, “Benim ve sizin dışınızda maske takan kimse yok.

Adım atacak yer kalmadı. Benim kronik şeker hastalığım var. Virüs bulaşır korkusuyla maske takıyorum. Burada kesin koronavirüslü çıkar” dedi.

‘Maskeyle nefes alamıyorum’ 
Endişe verici görüntülerin olduğu plajda görevli cankurtaranlar da “Gelenlerin hiçbiri maske takmıyor. Zaten virüsten korksalar bu kadar kalabalığın içine girmezlerdi” dedi.


Arkadaşlarıyla birlikte sahile gelen Afgan uyruklu Rami Hamidi de “Bugün hava çok sıcak Avcılar’dan geldik. Çok kalabalık ama ne yapalım. Denize maske ile giremiyorum. Maskeyle nefes alamıyorum” diyerek, kendisini savundu.

Bakan Koca: Birinci dalga sahile indi 
Çin’in Hubey Eyaleti Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs Kovid-19 salgını etkisini artırarak devam ediyor. Dünya genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısı 18 milyonu geçti.


11
Virüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığından ölenlerin sayısı da 690 bine dayandı. Virüs yayılmasını önlemek için alınan önlemler Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir çok ülkede gevşetildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.