"LC WAİKİKİ" MARKASINI KULLANARAK YAYINLAMAKTA OLDUĞUNUZ ASILSIZ İÇERİĞİN KALDIRILMASI İHTARI HK.

"LC WAİKİKİ" MARKASINI KULLANARAK YAYINLAMAKTA OLDUĞUNUZ ASILSIZ İÇERİĞİN KALDIRILMASI İHTARI HK.

İNTERNET SİTENİZDE YER ALAN "LC WAİKİKİ" MARKASINI KULLANARAK YAYINLAMAKTA OLDUĞUNUZ ASILSIZ İÇERİĞİN KALDIRILMASI İHTARI HK.

İHTARNAME

 

İHTAR EDEN : LC WAİKİKİ  MAĞAZACILIK HİZ. TİC. AŞ

15 Temmuz Mahallesi Gülbahar cad. No:41 Bağcılar/İSTANBUL

VEKİLLERİ : Av. Nuh Sami YILDIRIM- adres antette-

 

İHTAR EDİLEN           : 1- MUAMMER YILMAZ www.memurlarahaber.com/ İmtiyaz Sahibi 

                                                   2- EZGİ YILMAZ  www.memurlarahaber.com/  

                                             Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

 

KONU                            : 5651 sayılı Kanunun 9, Basın Kanunu 14 ve ilgili diğer maddeleri gereğince dava açma hakkımız saklı kalmak kaydıyla; Müvekkilim hakkında gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren https://www.memurlarahaber.com/ adlı sayfada yayımlanan  asılsız haberin kaldırılarak, hazırlamış olduğumuz cevap metninin HABERİN VERİLDİĞİ şekilde AYNI PUNTOLARLA  internet sitenizde 5651 sayılı kanunun 9. maddesi GEREĞİNCE BİR HAFTA SÜREYLE yayınlanması;

 

İnternet ortamında tarafınıza ait https://www.memurlarahaber.com/ adlı internet sitenizde yayınlanan “LC WAİKİKİ 95 AÇIK İLAN İLE FARKLI ŞEHİRLERDE PERSONELİ ALIMI YAPACAKTIR” şeklinde bir haber içeriği yazılmış ve yayımlanmıştır.  Söz konusu haber ile müvekkil hakkında gerçeğe aykırı ve asılsız iddialara yer verilerek içerik ile etkileşime geçen kişilerin yanıltılmasına sebebiyet verilmektedir.

 

Şirketimiz açısından, gerçeğe aykırı haberler yapmak suretiyle asılsız bir ilan üzerinden markamıza karşı yapılan itibarsızlaştırmaya yönelik iddialar ile siteniz aracılığıyla “Lc Waikiki 95 Açık İlan İle Farklı Şehirlerde Kamu Part-Time Ve Tam Zamanlı Personeli Alımı Yapacaktır” haber başlığı yapılarak, müvekkil şirketin adı ve tanınmışlığı kullanılarak, tıklanma sayısını arttırmak amacıyla asılsız bir haber yayınlanmıştır. Habere konu hususla alakalı gerekli araştırmaların yapılmadan ve gerçekliği teyit edilmeden asılsız oluşturulan haberin acilen kaldırılması, bu siteye üye kişilerin yapmış olduğu iş taleplerine ilişkin yorumlarının sitenizden silinmesi ve çıkarılması için gerekli işlerin yapılmasını her türlü dava ve şikayet hakkımızı saklı tutarak talep ederiz.

 

Müvekkilin kişilik haklarına, marka haklarına, itibarına haksız ve hukuka aykırı şekilde cereyan eden asılsız haber hakkında gerekli işlemlerin tarafınızca tesis edilmemesi halinde, hakkınızda yasal yollara başvurulacağını, fiillerin devam etmesi halinde tüm Türkiye çapında erişimin engellenmesine yönelik olarak ilgili makamlara başvuru yapılmak suretiyle hareket edileceğini, müvekkilin kişilik haklarına haksız saldırının yapılması ve saldırının servis sağlayıcı ve site sahibi olarak tarafınızca temin edilmesi nedeniyle ortaya çıkacak zararlardan tarafınızın da sorumlu olacağını bildirerek; Müvekkilimin haklarını ihlal eden bu ASILSIZ haber nedeniyle 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesi uyarınca ilgili haberin acilen kaldırılmasını, bu siteye üye kişilerin yapmış olduğu iş taleplerine ilişkin yorumlarının sitenizden silinmesini, çıkarılması için gerekli işlemlerin yapılmasını, aşağıda sunduğumuz cevap ve düzeltme yazısının başlık metninde hiçbir yorum mülahaza işaret katmaksızın,  bu cevap ve düzeltme yazımız nedeniyle herhangi bir mütalaa belirtmeksizin aynen, tamamen cevap ve düzeltmeyi gerektiren haberin yayınlandığı internet sayfalarında eş büyüklükte, eş karakterde harflerle yayınlanmasını müvekkilim adına ihtaren talep ederim.  09.12.2022

 

                                                                                                                    İHTAR EDEN Vekili

                                                   Av. Nuh Sami YILDIRIM

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

 

 

Şirketimiz hakkında kamuoyu nezdinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunulmakta ve bilgi kirliliğine neden olunmaktadır. Bu nedenle açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

 

 İnternet ortamında https://www.memurlarahaber.com/adlı internet sitesinde yer alan “LC WAİKİKİ 95 AÇIK İLAN İLE FARKLI ŞEHİRLERDE PERSONELİ ALIMI YAPACAKTIR” şeklinde bir haber içeriği yazılmış ve yayımlanmıştır.  Söz konusu haber gerçeği yansıtmamakta olup, itibar edilmemesini rica ederiz. 

 

 

Türkiye’den dünyaya açılan şirketimizin, söz konusu paylaşımlarda belirtilen hususlar ile bir alakası yoktur. Şirketimizin böyle bir çalışma biçimi olmayıp, şirketimizin iş alım süreçleri ya doğrudan yada anlaşmalı olduğu işe alıma yetkili kurum ve kuruluşları ile işletilmektedir.

 

 

Tanınmış bir marka olan ve dünya çapında hizmet veren şirketimizin adının bu tür haberlerde kullanılması haberin muhataplarını aldatmaya yönelik olduğunu düşündürtmektedir. Belirtilen sebeple haber muhataplarının herhangi bir zarara uğramaması ve ilgili haberin yayından kaldırılması bakımından işbu metin hazırlanmıştır.  Bir kez daha belirtmek isteriz ki şirketimiz tarafından herhangi bir mecrada böyle bir istihdam sağlanmamaktadır. 

 

Bu nedenle şirketimiz ve markasına karşı yapılan asılsız bir ilanı barındıran haber ile bunun gibi müvekkilin marka değerini düşürücü nitelikteki bu tarz haberlere itibar edilmemesini kamouyuna saygıyla bildiririz.  

 

 

         Kamuoyuna saygı ile duyurulur.                     

 

                                                                                     LC WAİKİKİ  MAĞAZACILIK HİZ. TİC. AŞ

 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.