Lisans Tamamlama Hayal mi oldu?

Lisans Tamamlama Hayal mi oldu?

Lisans Tamamlama Hayal mi oldu?

TÜM BRANŞLARA LİSANS TAMAMLAMA HAYAL Mİ OLDU?

Ön lisans mezunu röntgen teknisyeni, laboratuar teknisyeni, tıbbi sekreter gibi kadrolarda görev yapan sağlık çalışanlarının umutla beklediği lisans tamamlama isteği yine başka bahara mı kaldı.?
Sitemize gelen okur maillerinden bir çok önlisans mezunu arkadaşımızın Hemşire ve Ebe ler de olduğu gibi lisans tamamlamak istediğini ancak üst öğrenim olarak tercih edebilecekleri alan olmaması yada çok kısıtlı olması nedeniyle bu isteklerini bir türlü hayata geçiremedikleri anlıyoruz. Ön lisans mezunu sağlık çalışanları bu konunun ilgili kurumlarca yapılacak ortak çalışma ile çözümlenmesini beklemektedirler. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden, daha önce kendilerine resmi kurumlarca verilen sözlerin tutulmasını ve konunun takip edilmesini beklediklerini ifade etmektedirler. Konunun ön lisans mezunu binlerce sağlık çalışanını yakından ilgilendirmesi nedeniyle sivil toplum örgütlerinin de konuyu bir an önce tekrar gündemlerine almalarının vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Konuyu daha önce gündeme getiren sivil toplum kuruluşları konunun takipçisi olmalı ve verilen sözlerin tutulması konusunda ısrarcı olmalılardır. Ön lisans mezunu arkadaşımızın üst öğrenim sayılacak bir bölümü bitirmesi halinde maaş ve döner sermayesinde önemli oranda bir artış olacaktır. Bu da yüzde 4+4 gibi bir zamla seneyi kapatmak zorunda kalan ve yaptıkları iş icabıyla zaten bir çok zorluklara göğüs geren arkadaşlarımıza en azından maddi olarak rahatlatacaktır kanısındayız.
Edindiğimiz bilgiye göre Sağlık Sen'in bu konuda daha önce yaptığı çalışmalarda epey yol alınmış ancak daha sonra her nedense çalışmaların arkası gelmemiş. Yapılan görüşmeler neticesinde Erzurum Atatürk Üniversitesi bu konuda bir çalışma da yapmış ve bu çalışma YÖK'e gönderilmiş.. Umarız sendikalar konuya eğilir ve bir an önce sonuç alır.www.sagliklihaber.net


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.