Lokanta ve Kafelerin Ne Zaman Açılacağı Belli Oldu

Lokanta ve Kafelerin Ne Zaman Açılacağı Belli Oldu

Lokanta ve Kafelerin Ne Zaman Açılacağı Belli Oldu.

Koronavirüs vakalarında yaşanan düşüş sonrası normalleşme adımlarının ne zaman atılacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan Bilim Kurulu toplantısının ayrıntıları ortaya çıktı 

NN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın edindiği bilgilere göre dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında restoran ve kafelerin açılmasından, normalleşme adımlarına kadar birçok önemli konu değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan ve İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında Herkesin beklediği açıklama geldi. 45 dakika şartıyla hepsi açılacak ! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan ve İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında restoran, lokanta ve kafeler gibi yeme ­içme yerleri sadece paket servis veya gel­-al şekilde hizmet veriyor. S

AĞLIK BAKANLIĞI’NDAN KAFE VE RESTORANLAR İÇİN YENİ FORMÜL
Tedbirler kapsamında yaklaşık üç aydır kapalı olan kafe ve restoran sahipleri sık sık sektörün zor durumda olduğunu dile getiriyor. Sağlık Bakanlığı da vaka sayılarının azaldığı illerde tedbirlerin gevşetilerek kafe ve restoranların açılabileceği bir formül üzerinde çalışıyor.

YERİNDE KARAR”LA HER İL KENDİ KISITLAMASINI KALDIRABİLECEK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu salgın yönetiminde ‘Yerinde Karar’ dönemi ile birlikte her il veya ilçe kendi kısıtlamasını kaldırabilecek veya yeni kısıtlamaları uygulamaya koyabilecek.

1MART’TA YENİ UYGULAMALAR BAŞLIYOR
1Mart’tan itibaren bu kriterlere uyan illerde y-asaklar gevşetilecek. Bu kararların alınmasında, o ildeki 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının yanı sıra, hastane kapasitesi, y-oğun bakım yatak sayısı gibi kriterlere bakılacak.

KAPALI ALANLARDA YÜZDE 30, AÇIK ALANLARDA YÜZDE 50 KAPASİTE SINIRI
Kriterlere uyan illerde kafe ve lokantalar belli şartlarda açılacak. Lokantaların kapalı bölümlerinde yüzde 30, açık alanlarında yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilecek. Kapalı alanlarda oturmaya süre sınırı getirilecek.Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre bu sürenin 45 dakikayı aşmayacağı ifade ediliyor. Uzmanlar süreyi daraltarak, v-irüsün b-ulaştırma ihtimalinin de düşürüleceğini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.