Maliye Bakanından 2017 öğretmen ataması açıklaması

Maliye Bakanından 2017 öğretmen ataması açıklaması

Maliye Bakanından 2017 öğretmen ataması açıklaması

2017 yılı bütçe kanunu görüşmeleri meclis genel genel kurulunda devam ediyor. Bakan Ağbal dün akşamki oturumda kendisine yöneltilen öğretmen alımı konusundaki bir milletvekilinin sorusuna cevap verdi. İş Bakan Naci Ağbal'ın o cevabı:

Öğretmen atamaları konusunda, AK PARTİ hükûmetleri döneminde, 2003-2015 döneminde 512 bin atama yapıldı değerli arkadaşlar. Yani bugüne kadar AK PARTİ hükûmetleri döneminde on dört yılda, AK PARTİ hükûmete geldiği anda yaklaşık -benim hatırladığım- 450 bin civarındaydı, bu dönemde 512 bin öğretmen ataması yapıldı. Merak etmeyin, öğretmen atamalarını her zaman yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.

"Özellikle veteriner, gıda mühendisliği ve öğretmenlerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Biliyorsunuz, her sene bütçe kanunlarında açıktan atama sayıları belirlenir. Bu, 2017 yılı bütçe kanunuyla da 2017 yılında açıktan atanacak personel sayısı belirlendi. Dolayısıyla, ilgili mevzuatına göre bütçe kanunu yürürlüğe girdikten sonra Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan, Maliye Bakanının ortak çalışmasına dayalı olarak Bakanlar Kurulumuz burada ihtiyaç duyulan alanlarda hangi unvanda kamu personeli istihdamı için açıktan atama yapılacağını belirleyecek. Tabii ki burada talepler önemlidir, toplumun ihtiyaçları ve beklendiler önemlidir. Biz de bugüne kadar olduğu gibi, 2017 yılında personel politikasını oluştururken bu beklentileri de dikkate alan bir yaklaşım sergileyeceğiz."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.