Mart 2020 Okul tatil süresi uzayacak mı?

Mart 2020 Okul tatil süresi uzayacak mı?

Mart 2020 Okul tatil süresi uzayacak mı?

Mart 2020 Okul tatil süresi uzayacak mı? İşte cevabı…

MEB: “ Farklı Senaryolarımız Var!”

Şuan için okulların tatil edilip edilmeyeceğine karar verilecek bir aşamada olunmadığının altı çizilirken; gerekli tedbirlerin alınması halinde dahi salgın tehlikeli boyutlara ulaşırsa, okul tatil süreleri mecburen  uzatılması gündeme gelecek.

Şuan için herhangi bir karar alınmamış olup; olası bir tatil durumuna da MEB’in hazırlıklı olduğu açıklanırken; öğrencilerin ise bu sürede mağdur edilmeyeceği farklı senaryolara sahip olunduğu beyan edildi.

Öğrenciler Sınavlarda Mağdur Edilmeyecek!

MEB Bakanı Ziya Selçuk tarafından bizzat yapılan açıklamada özellikle bu süreçte öğrencilerin hem eğitimden geri kalmamaları hem de sınav uygulamalarında dezavantaj yaşamamaları için farklı yöntemlere başvurularını açıkladı.

Her öğrenci sadece yüz yüze aldığı eğitimden sorumlu tutulacak ve uzaktan eğitim materyallerinden muaf tutulacak. Bakan Selçuk aynı zamanda  adet sınav uygulaması ile eğitim görülen süreçlerin telafi edilebileceğini ve sınavların tarihlerinin şuan için ertelenmemesi kanaatinde olduğunu ifade etti.

Uzaktan Eğitim Süreleri de Açıklandı

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada ilk defa bir bilgiyi de kamuoyuna sundu. İstanbul ve Ankara’da toplam 6 kanal alarak ve TRT ile işbirlilği yaparak ders çekimlerinin başlatıldığını ifade eden Bakan Selçuk; örnek olarak saat 09:00’da Türkçe, 09:30 ise Matematik dersleri başlayacak. Bu dersler de 20’şer dakikalık periyotlar halinde yapılacak ifadelerine yer verdi.

EBA Açılış Tarihi Belli Oldu

Öğrencilerin bu süreçte video ve ders materyallerine erişebilecekleri platform olarak destek sağlayacak olan EBA için 23 Mart 2020 tarihi; sistemin açılış tarihi olarak beyan edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.