Mayıs 2020 - EYT Açıklamaları

Mayıs 2020 - EYT Açıklamaları

Mayıs 2020 - EYT Açıklamaları

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili gündem başlıkları son dönemlerde geri planda kaldı. Koronavirüs salgını, ekonomide yaşanan gelişmeler ve EYT ile ilgili son açıklamalar emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunların önüne geçti. Peki bu süreçte EYT ile ilgili ne oldu? Kim ne açıklamada bulundu. İşte EYT ile ilgili yapılan son açıklamalar. 


Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son açıklamalar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmalarını aktarıyoruz. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SON EYT AÇIKLAMAS
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT ile ilgili son açıklamasında, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu; fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir. Şu anda İskandinav ülkeleri artık bu işten vazgeçme noktasına geldiler." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda seçim kaybına vesile olsa bile  ülkemizin, milletimizin zararına olacak bir vaadin içine girmeyiz, dedi. 

ÇALIŞMA BAKANI SELÇUK'UN EYT VE 48 YAŞ AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da EYT konusuna dair son açıklamalarında 48 yaş konusuna vurgu yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştır. 

"Şu anda bizim EYT bekleyenler, emeklilikte yaşı tutmayan kardeşlerimizin ortalama yaşı 48. Ama dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş, yaşlı olarak kabul edilen bir yaş dilimi değil. Bizim geçen sene emekli ettiğimiz nüfusun ortalama yaşı 52-53 bandında. Yani Türkiye halen yapılan reformların neticesinde 65 yaş ortalamasına ulaşmış değil. Bunun tamamen 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak. Çünkü normalde bu bir reform süreciydi, reform sürecinin sonucunda yaş kriteri tekrar getirildi."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN SON EYT AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu EYT konusuna ilişkin yapmış olduğu son paylaşımında son düzenlemeyi eleştirmişti. 

"Niçin EYT'liler var? Şöyle bir reform yaptılar. Kaç işçi, kaç sendikacı bunun farkında bilmiyorum? Kişi prim ödeme gün sayısını doldurunca işi bırakıyor, işi olduğu halde bırakıyor. Çünkü çalışsa yaşı doldursa alacağı emekli aylığı düşecek. Siz böyle bir reform dünyada gördünüz mü? Daha fazla çalışıyor, daha fazla prim ödüyor, daha az emekli aylığı alıyor. Ama çalışmasa, işi bıraksa, yaşı dolmayı evde beklese, yaşı dolduğunda daha fazla aylık alacak."

MERAL AKŞENER EYT İÇİN NE DEDİ?

"Seçim yok. Propaganda yapmaya gezmiyoruz. Nutuk atmaya gezmiyoruz. İktidarı kötülemek üzere de gezmiyoruz. Ama sizlerin dertlerini kamuoyu ile paylaşıp bir kamuoyu baskısı, desteği oluşturmak istiyoruz. Biz bunu EYT'lilerde başardık. Henüz çözmediler ama çözecekler ya da biz çözeceğiz."

BERAT ALBAYRAK'IN EYT AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı uzun süre önce yapmış olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar açıklamasında, EYT konusunun bakanlığın ve hükümetin gündeminde olmadığını ifade etmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.