MEB 2013 Yönetici Atama Yönetmeliği

MEB 2013 Yönetici Atama Yönetmeliği

Eğitim-İş Ankara Şubesi Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, MEB'in yönetici atama yönetmeliğini değiştirme hazırlığı içinde olduğunu belirtti. İşte Sendikadan yapılan açıklama...

 2011 yılında okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı seçme sınavı yapılmış ve bu sınavlara dayalı olarak geçtiğimiz yıl Şubat ayında atamalar yapılmıştı. Yürürlükteki yönetmelikte ‘seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır.’ İbaresi bulunmasına ve geçen yıl bu günlerde bazı illerin duyuruya çıkmış olmasına rağmen bu yıl Ankara’da olduğu gibi hiçbir ilden ses çıkmamaktadır.
 
Bugün Eğitim-İş Ankara Şubesi olarak Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmelerden anlaşıldığı kadarıyla bekleme süresi biraz daha uzayacaktır. Çünkü Ankara İl MEM aylardır yakında duyuruya çıkılacak, 2012 yılı içerisinde duyuruya çıkılacak gibi bilgi vermesine rağmen duyuruya çıkmayı bir kez daha ertelemiş ve Bakanlığa görüş sormuştur. Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre ise illere atamaların askıya alınması önerisi iletilmiştir. Böylece yönetici atama yönetmeliği üzerinde değişiklik çalışmaları yakında sonuçlandırılacak ve atamalar yeni yönetmelik üzerinden yapılacaktır. Anlaşılan şu ki geçen yıl basına sızdırılan yönetici atama değişiklik taslağı bazı değişikliklerle yürürlüğe konacak ve müdürlük atamalarında sözlü sınav (mülakat) uygulaması getirilecektir. Van İl MEM’in sınava dayalı atama duyurusuna çıkması, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılarının atamalarını yaparken müdürlük atamalarını yapmaması da bu görüşü desteklemektedir.
 mebbb.jpg
Eğitim-İş Ankara Şubesi eğitim yöneticilerinin ve adaylarının kariyer ve liyakat esaslı atama taleplerinin takipçisi olmaya devam edecek, yönetmelik değişikliğinin hak gaspı getirmesi halinde ise tüm hukuksal yolları kullanacaktır.
 
Eğitim-İş Ankara Şubesi Yönetim Kurulu


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum