MEB 5 Konuda Atama Takvimini Açıkladı

MEB 5 Konuda Atama Takvimini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı 40.000 kadrolu öğretmen ataması takvimi, öğretmenlerin Alan Değişikliği takvimi ve Anadolu Liselerine öğretmenlerini seçim takvimini açıkladı.

BASIN AÇIKLAMASIson.jpg

İLK ATAMA BAŞVURULARI 3 İLA 9 EYLÜL ARASINDA ALINACAK

1- Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere "ilk atama" yoluyla 40.000 kadrolu öğretmen ataması yapılacaktır. Buna ilişkin -2 Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Kılavuzu, Bakanlığımızın https://www.meb.gov.tr adresinden kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 03-09 Eylül 2012 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak olup, atamalar10.09.2012 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Atanan öğretmenler, 11.09.2012 tarihinden itibaren göreve başlayacaklardır.

Adaylar, tebligatı takiben Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce 12 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasında uyum eğitimine alınacaklardır.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI 10 İLA 13 EYLÜL ARASI ALINACAK

2- Mezuniyetleri itibarıyla, Sınıf Öğretmenliği alanından başka alanlara geçmek isteyenler başta olmak üzere il genelinde ihtiyaç duyulan alanlara alan değişikliği yapılacaktır. Buna ilişkin 2012 Yılı Alan Değişikliği Kılavuzu, Bakanlığımızın https://www.meb.gov.tr adresinde kamuoyuna duyurulacaktır. Başvurular, 10-13 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacak olup, atamalar 14 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır. Atananlar, yeni görevlerine 17/09/2012 tarihinden itibaren başlayacaklardır.

ANADOLU LİSELERİNE ÖĞRETMEN ATAMASI, NORM GÜNCELLEMESİ YAPILDIKTAN SONRA OLACAK

3- 10 Mart 2012 tarihinde yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı'nda başarılı olanların atamaları, önümüzdeki aylarda yapılacak olan eğitim kurumlarının norm güncelleme işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Buna ilişkin Kılavuz, Bakanlığımızın https://www.meb.gov.tr adresinde kamuoyuna duyurulacaktır.

EŞİ NAKİL OLMAYANLAR İPTAL İŞLEMİ YAPABİLECEK

4- Eş durumu atamalarında, eşlerden herhangi birinin ataması norm açığı bulunmaması nedeniyle yapılamamış ise, atanan eşin ilişik kesmemiş olması kaydıyla bir dilekçe ile başvurması ve il millî eğitim müdürlüğünce Bakanlığa bildirilmesi durumunda iptal işlemi gerçekleştirilecektir.

KAYMAKAM, POLİS, ASKER VE HAKİMLERİN ÖĞRETMEN EŞLERİNİN NAKİL TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

5- Zorunlu yer değiştirmeye tabi olan kamu personelinin öğretmen olan eşlerinin, 2012 yılı yaz dönemi özür durumuna bağlıyer değiştirmeler kapsamında ataması yapılamayanların durumu Bakanlığımızca değerlendirilmekte olup, konuya ilişkin çalışmalar kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır. (memurlare.net'in notu: hakim, kaymakam, asker ve polislerin öğretmen eşleri kast edilmektedir)

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

BU KONUYLA İLGİLİ GELİŞMELERİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.