MEB: Alo 147 Hattı Öğretmenler için Değil

MEB: Alo 147 Hattı Öğretmenler için Değil

Türk Eğitim Sen Mebin açtığı ALO 147 Hattının Öğretmenleri Mağdur edeceğini isimsiz şikayetlerle öğretmenlere soruşturma açılma endişesi olacağı yönünde MEBe yazı yazmıştı.

TÜRK EĞİTİM SENİN AÇIKLAMASI:

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin 06.01.2012 tarih ve 2012/02 sayılı Genelgesinde, Millî Eğilim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) "Alo 147" hattının 01 Mart 2012 tarihinden itibaren hizmete gireceği belirtilmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz 25.01.2012 tarih ve 186 sayılı yazımızda, bu uygulamanın suistimale açık olduğunu, soyut ve asılsız şikayetler sebebiyle öğretmenlerimizin mağduriyetine yol açabileceğini belirterek Genelge’nin iptalini talep etmiştik.

Bakanlığın 16.02.2012 tarih ve 180 sayılı cevabi yazısında,  2012/02 sayılı Genelge gereği öğretmenlerimizin performanslarının değerlendirilmesinin söz konusu olmadığı, Genelge’de; “…iletişim merkezinden gelecek taleplerin hızlı ve doğru bir şekilde cevaplandırma ve sonuçlandırma süreleri birimler bazında izlenecek, performans sonuçlarına göre personel ve amirleri, 657 sayılı Kanun’un 122. maddesine göre Bakanlığımızca değerlendirilecektir.” hükmünde kastedilen personelin öğretmenlerimiz olmadığı,  Sendikamızca iletilen kaygı ve olumsuzlukların gerçekleşmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı, iletişim merkezinin asıl amacının vatandaş odaklı yönetimin kurulması olduğu, iletişim merkeziyle sunulan hizmetler için alternatif bir kanal oluşturulacağı, bilgilendirme, işlemleri yürütme, süreç sorgulama, işlem sonuçlarını bildirme ve kullanıcı desteği gibi hizmetlerin sunulacağı bildirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu açıklamasına güvenmek istiyoruz. Fakat kamuoyu çok iyi biliyor ki, son yıllarda isimsiz ve asılsız ihbarlarla kamu çalışanları hakkında soruşturmalar açılmış ve çalışanlar baskıcı bir kontrol tehdidiyle huzursuz edilmişlerdir. Görünüşte kabul edilebilir gerekçelerle oluşturulan, Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) yani kamuoyunda yaygın bilinen adıyla Alo 147 ihbar hattı bu manada yeni sıkıntılara yol açmamalıdır. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı sendikamıza gönderdiği cevabi yazıda bu konuda bir açıklama getirmişse de daha önceki tecrübelerimizden dolayı tedirginliğimiz ortadan kalkmış değildir. Bu nedenle sendika olarak 1 Mart 2012 tarihinde hayat geçirilecek uygulamayı yakından takip edeceğimizin ve eğitim çalışanları adına ortaya çıkabilecek olumsuzluklara izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  TES

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.