MEB: Dinçer Güvercin DEMEDİ!

MEB: Dinçer Güvercin DEMEDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanımız Ömer Dinçer'in öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer'in geçtiğimiz hafta bir grup öğretmenadayıyla yapmış olduğu görüşmeye ilişkin bazı gerçek dışı haber ve yorumlarüzerine açıklama yapılmasına gerek görülmüştür.

dincer.jpg

Bakanımız Ömer Dinçer, söz konusu görüşmede öğretmen adayları veyahâlihazırda öğretmenlik yapanlara yönelik "Öğretmen adaylarını yem bekleyengüvercinlere benzettiği" şeklinde yorum-haber kesinlikle doğru değildir.

Sayın Bakanımız¸ yalnızca kamu ve özel sektörün rekabet etme biçimleriaçısından genel bir değerlendirme yapmıştır. Bunu da öğretmenlerle ilgiliolarak değil, uzmanı olduğu organizasyon yönetimi konsepti içinde anlatmıştır.Bu konuşmayı görüşmeye katılanlardan birinin kendi algıladığı veya algılamak istediğibiçimde çarpıtarak öğretmenlerimize ve öğretmen adaylarımıza yönelik olumsuzbir ifadeymiş gibi yansıtması kadar doğruluğunu araştırmadan bunu kamuoyuna maletmeye çalışmak da iyi niyetten uzak gayri ahlaki bir durumdur.

Bazı öğretmen adaylarının sorunlarını dinlemeye yönelik iyi niyetleyapılan samimi bir görüşmedeki ifadeleri gerçeğinden uzaklaştırıp bambaşka birhale sokmak suçtur. Buna alet olanlar da bir o kadar suçludur. Öğretmenlerimizve eğitim camiamız artık bu türlü yönlendirmelere ve hamasete primvermemektedir. İstedikleri kadar gayret etsinler öğretmenlerimizle aramızanifak sokamayacaklarını görmelidirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla
İlişkilerMüşavirliği

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum