MEB Okul Öncesi Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni Alımı Yapabilir

MEB Okul Öncesi Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni Alımı Yapabilir

MEB Okul Öncesi Öğretmeni ve İngilizce Öğretmeni Alımı Yapabilir

Başbakan Binali Yıldırım'ın eğitimde yeni dönem açıklaması ingilizce öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerinin yüzünü güldürebilir. Başbakan Yıldırım, 4 Ekim 2016 (Dün) düzenlediği toplantıda hükümetin ekonomideki orta vadeli programını açıkladı. Yıldırım orta vadede ve ileri vadede ekonomideki gelişimin en büyük temel taşlarından birisinin eğitimde yapılacak reformlar olduğunu dile getirmişti. 

2019 YILINA KADAR KADEMELİ OLARAK İNGİLİZCE VE OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ ALIMLARI YOĞUNLAŞACAKTIR Bu kapsamda 2019 yılına kadar eğitimde ikili sistem kaldırılacak ve öğrenciler tüm gün eğitim alacak. Edinilen bilgilere göre ders saatlerinde aşırı bir yüklenme olmayacak. Ders saatlerinin çoğaltılmasının yerine öğrencilerin okuldaki sosyal aktivitelerinin arttırılacağı ve eğitimin niteliğinin yükseltilmesi için çalışmalar başlatılacak. 

YILDIRIM : "OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ZORUNLU HALE GETİRECEĞİZ" Yine eğitimde bir başka düzenlemede okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi olacak. Okul öncesi eğitimde son yıllarda büyük bir çıkış yaşandı ve %50 oranlarına gelmişti. Yıldırım  konuyla ilgili olarak: "Okul öncesi eğitim , şu anda zorunlu değil ama ciddi bir orana ulaştık %50'leri geçti, önümüzdeki dönem içerisinde okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz. " dedi. 

  "MİLLET ZANNEDİYOR Kİ YABANCI DİL ORANI YÜKSEK..." İngilizce öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren düzenleme ise 5'inci sınıftan itibaren yabancı dil eğitiminin zorunlu hale getirilmesi olacak. Yıldırım : "Daha da önemli bir şey söyleyeceğim, Türkiye'de millet zannediyor ki yabancı dil oranı yüksek, hiç de öyle değil. Biz yıllardan beri bunu söylüyoruz, yabancı dil bilme oranımız civar ülkelere göre istediğimiz düzeyde değil. Onun için 4+4+4 sistemindeki ilk 4'den sonra yabancı dil eğitimi mecburi hale gelecek. Önceden mecburi değil yine olacak ama, o yıl 5'inci sınıflarda mecburi hale gelecek." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.