MEB Taşeron İşçilerine Ek Ödeme Müjdesi

MEB Taşeron İşçilerine Ek Ödeme Müjdesi geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, kendi bünyesinde 4/D sürekli işçi kadrosu için önemli bir soruya yanıt verdi.

MEB, sürekli ve geçici işçilerin ‘İlkokullarda yerleştirme programı’ (İYP) ve sosyal amaçlı düzenlenen kurslarda görevlendirilip görevlendirilemeyeceğine dair soruya yanıt verdi.

KONUYLA İLGİLİ YOUTUBE VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ.

MEB TAŞERON İŞÇİLERİNE EK ÜCRET ÖDENİR

Bakanlık, sürekli işçilerin dahil olduğu sözleşmenin 17.maddesindeki şartları hatırlattı. Bu maddeye göre işçilerin haftalık çalışma süresi 45 saattir. Bu süre 5 gün üzerinden düzenlenir. Cumartesi günü işçiler dinlendirilir. Fakat çalışma saati 6 güne bölünerek uygulanan iş yerlerinde bu süre devam ettirilir.

MEB bünyesindeki kurumlarda Cumartesi günü çalıştırmak mümkündür. İşçiye fiilen çalıştığı her Cumartesi için 110 TL ücret ödenir.

Ayrıca, bu maddenin birinci paragrafında belirtilen haftalık çalışma süresinin gerek beş, gerekse altı güne bölünerek uygulandığı iş yerlerinden kömür kalorifer sistemi ile ısıtılan okullar ile üç öğün yemek verilen yatılı eğitim kurumlarına münhasır olmak kaydıyla; bu iş yerlerinde tüm çalışma sistemlerinin uygulanmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı işçilerin dinlenme günlerinde kaloriferci ve aşçı olarak çalışanlardan her bir meslekten bir işçi ile sınırlı olmak kaydıyla, işveren tarafından göreve çağrılan; mesleği icra edebileceğine dair ehliyet veya belgeye sahip aşçı ve kaloriferci işçiye, fiilen kalorifer yaktıkları ve yemek pişirdikleri bu günler için de aynı ödeme yapılır.

Bu işçilere ayrıca fazla mesai ücreti tahakkuk ettirilmez.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum