MEB taşeron öğretmen alacak

MEB taşeron öğretmen alacak

MEB 4 bin 200 taşeron öğretmen alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlikten sonra şimdi de "geçici süreli olarak" adı altında üç branştan Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim sistemine entegrasyonu projesi çerçevesinde alım yapılması için ilan yayınlanmıştı.

Öğretmen alımların yapılan duyuruda özellikle GEÇİCİ SÜRELİ ÖĞRETMEN olduğu duyuruda özellikle büyük puntolarla verildi. Yani MEB'in sözleşmeli öğretmenlikte 4 yıl sonunda kadroya alacağı gibi olmayacak bu yeni alım ile ilgili olarak 1 yıl sonunda projenin bitimi ile öğretmenlerin görevi de bitecek.

MEB, Türkçe öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sınıf öğretmenliği branşlarında olacak ve bu branşta 1 yıl süre ile çalışacak öğretmenler de idareler gerek gördüğünde 1 yıl daha uzatabilecek. Yani geçici görev alacak öğretmenler en fazla 2 yıl çalışacaklar ve 2 yıl sonunda yine işsiz kalacaklar.

Taşeron sistemin tartışıldığı ve bitirilmeye çalışıldığı ama bir türlü sona gelinemediği sistemde Milli Eğitim Bakanlığı nedense proje adı altında kendi bünyesindeki öğretmenlerle değil de yeni ama geçici öğretmen alarak taşeron sistemine benzer şekilde en fazla 2 yıl süre ile öğretmen çalıştıracak.

8 Kasım Salı günü başlayacak başvurular sonrasında geçici olarak çalıştırılacak öğretmenlere bir de sözlü sınav yapılacak.

4200 ÖĞRETMEN ALIMI İLANA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum