Meb'den 14 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı

Meb'den 14 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı

Meb'den 14 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerine 2016 - 2017 Eğitim Öğretim Yılında  ücretli öğretmen yerine 14 bin sözleşmeli öğretmen atama planlamısı hazır hale getirilmiş olup atamalar Kpss göz önünde bulundurularak eylül ayında sözlü olarak yapılacaktır.

Türkiyenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerine önceki yıllarda binlerce ücretli öğretmen çalıştırılırken 2016 / 2017 Eylül ayında  Milli Eğitim Bakanlığı 14bin sözleşmeli öğretmen  ataması gerçekleştirileceğini ancak zaman içerisinde 30 bine çıkarılması planlandığını açıklandı. 

Milli Eğtim Bakanının bir televizyon programında sözleşmeli öğretmenlik için meclisten çıkacak karar doğrultusunda Cumhurbaşkanının onayında sonra Bakanlığımız tarafından şekillenerek 14bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılması planlanmaktadır. 

Türkiyenin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ücretli öğretmen olarak görev yapmakta iken yerine sözleşmeli öğretmen ataması düşünülüyor.Bakanlığımızın amacı eylül ayından önce bu süreci bitirmek. Sürceç ‘ MEB’ Resmi Sitesinde yayınlanacaktır.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde öğretmenlerin %65 1 yıl sonra nakil istemesi  Eğitim, Öğretimde aksaklığa mahal vermesi üzerine düzenleme başlatılmış olup bu sayede eğitim-öğretim programı yaptık.  Sözleşmeli öğretmen olarak kadroya alınananlar 5 yıl aradan sonra kadroya alınmaya başlanacak. 

Atandıkları yerlerde 3 yıl aynı yerde çalışma zorunluluğundan sonra  il içi yer değiştirme isteğinde bulunabilecekler. Toplamda 8 yıl görev yapacaklar.

Atanacak İller Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahrmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.