MEB'den 2013 NORM Fazlası Açıklaması

MEB'den 2013 NORM Fazlası Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Listesi başlığıyla yayınlanan haberler üzerine açıklama yaptı.


MEB'den yapılan açıklamada; "Bazı Internet sitelerinde “Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Listesi“ başlığıyla yayımlanan haberde yer verilen liste Milli Eğitim Bakanlığının gerçek norm kadro durumunu yansıtmamaktadır" denildi.

6287 Sayılı Kanun gereği okulların dönüşüm iş ve işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda dönüştürülen ilköğretim kurumları ile dönüşen ortaöğretim kurumlarının bazılarında alanlarına göre aktarımı yapılması gereken öğretmenlerin aktarımlarının yapılmadığı, bu durumdan dolayı öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında norm kadro fazlası durumuna düştüğü ve aktarım yapılması gereken eğitim kurumlarında da norm açığı oluşmasına neden olduğu tespit edilmiştir. Bu durumun Öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerinde norm ihtiyacı görünen eğitim kurumlarına yapılacak atamalarında mağduriyetlere sebep olacağı dikkate alınarak bu kurumların tespiti için sorgu yapılmıştır. Bu sorgu sonucu oluşan liste, 24.07.2012 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerine elektronik posta ekinde yapılması istenen çalışmaya ilişkin açıklamalar yapılarak gönderilmiş, gerekli incelemelerin yapılması ve öğretmen atama ve yer değiştirme döneminden önce bu durumun düzeltilmesi istenmiştir. Bakanlık ve il milli eğitim müdürlükleri arasında yürütülen rutin çalışmalarda kullanılan listelerden biri olan söz konusu liste haberde yer aldığı gibi Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Listesi değildir.dincer.jpg

İllerde yapılacak çalışmaya esas olmak üzere illere gönderilen bu liste ile ilgili e-postadaki açıklamalar dikkate alınmadan eksik bilgi ve yanlış yoruma dayalı hazırlanan söz konusu haber, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktadır.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.