MEB'DEN Öğretmenlere Dört Müjde

MEB'DEN Öğretmenlere Dört Müjde

MEB'DEN Öğretmenlere Dört Müjde

1. Güzel haberimiz e-Müfredat ile ilgili... Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticilerine e-müfredat ile ilgili mesaj gönderdi. İşte o mesaj... Değerli Arkadaşlar, e-Müfredat Yönetim Bilgi Sisteminin yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar Kurul ve Zümre Kararlarının bu sistemde bulunan Yıllık Plan Modülü içindeki e-Kurul ve Zümre Bölümüne girişleri yapılmayacaktır. Ancak İlgili mevzuat kapsamında Kurul ve Zümreler ile ilgili diğer hususlar yerine getirilmeye devam edilecektir.

2. Güzel haberimiz... Hazırlık ödeneği ile ilgili... Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlere ödenecek olan eğitime hazırlık ödeneği (kırtasiye parası) ile ilgili okullara resmi yazı gönderdi. MEB öğretmenlere 1130 TL tutarındaki ödeneğin 10 Eylül'den itibaren ödenmesi talimatını verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderdiği yazıda, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için ödenecek olan 1130 TL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 10 Eylül 2018 tarihinden itibaren ödenmesini istedi.

3. Güzel haberimiz Bakan Selçuk'un öğretmenlerle ilgili açıklaması.... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Biz ilişkileriyle değil, yeteneğiyle, becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz. Eğer bunu yapamazsak Milli Eğitim Bakanlığı'na dünyanın en iyi yöneticilerini getirin oradan bir şey çıkmaz. Üretim yeri, mutfak, sizin bulunduğunuz "Eğitimde Yönetim Süreci Çalıştayı"nda, okulunu eğitimin her alanında başarıya götüren, emsal okullara göre belirgin fark ortaya koyan, sergilediği başarı ve liderlik davranışlarıyla örnek gösterilen Türkiye'nin en başarılı 120 okul müdürü ve müdür yardımcısı ile bir araya geldi. Başkent Öğretmenevi'ndeki çalıştayın açılış konuşmasını yapan Selçuk, "Biz ilişkileriyle değil, yeteneğiyle, becerisiyle bir yere gelmiş insanlar öne çıksın istiyoruz. Eğer bunu yapamazsak Milli Eğitim Bakanlığı'na dünyanın en iyi yöneticilerini getirin oradan bir şey çıkmaz. Üretim yeri, mutfak, sizin bulunduğunuz yerlerdir." ifadesini kullandı.

4. Güzel haberimiz... Öğretmenlein nöbet görevleri ile ilgili... Yapılan değişiklikle; ortaöğretim kurumlarında görev yapan hamile öğretmenlere, doğuma 12 hafta kaldıktan itibaren nöbet görevi verilmemesi uygulaması yerine, hamileliğin 24'üncü haftasından itibaren nöbet görevi verilmemesi esası getirildi. Ayrıca, bu kurumlarda görev yapan engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin nöbet görevinden muaf tutulması sağlandı. Öte yandan, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin nöbet esaslarında benzer bir değişiklik henüz yapılmadığından, bu kurumlarda; hamile öğretmenlere doğuma üç ay kala nöbet görevi verilmemesi ve engelli öğretmenler ile engelli çocuğu bulunan öğretmenlerin nöbet görevinden muaf olmaması yönündeki uygulama ise devam ediyor.

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.