Medikal Estetik Prosedürler ile Doğal ve Estetik Bir Görünüme Erişmek Çok Kolay

Medikal Estetik Prosedürler ile Doğal ve Estetik Bir Görünüme Erişmek Çok Kolay

.

 

 Medikal estetik prosedürler acısız,ağrısız ve cerrahi prosedür gerektirmeyen işlemler olduğundan giderek artan bir popülariteye sahiptir. Cerrahi prosedür içermemesi sayesinde medikal estetik prosedürlerin, estetik ameliyatlara göre çok daha geniş yaş aralığındaki hastalara uygulanması mümkündür. Bununla birlikte medikal estetik prosedürlerin uygulama kararı hasta özelinde yapılan değerlendirmelerden sonra verilmeli ve her prosedür en doğal ve etkili sonuçlar alınacak şekilde kişiye özel planlanmalıdır. Son zamanların popüler medikal estetik prosedürlerinden lipoliz ve botox İstanbul ve diğer metropollerimizde yoğun ilgi görmektedir. Medikal estetik prosedürler mutlaka bu alanda uzmanlığa ve yeterli deneyime sahip olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Uzman Dr. Şafak Göktaş medikal estetik prosedürler konusundaki başarılı çalışmalarından dolayı İstanbul ve çevre illerden pek çok hastanın birinci tercihidir.

Yüz ve boyunda bulunan mimik kaslarının aşırı kullanımı zaman içinde alın, göz çevresi, kaş arası, burun yan duvarı, dudak üzeri, ağız ve boyun çevresinde kırışıklıklar ve ince çizgiler oluşmasına neden olabilir. Kaşların arası ile burun yan duvarında meydana gelen çizgiler kişide yaşlı ve yorgun, ağız çevresindeki çizgiler ise üzgün bir görünüme yol açabilir. Botox enjeksiyonu söz konusu problemlerin giderilmesi yoluyla daha dinç ve genç bir görünüme kavuşma imkanı sunar.

Botox enjeksiyonunda; Clostridium Botulinum denilen bir mikroorganizmadan üretilen ve Botulinum Nörotoksin Tip A’dan yapılan saflaştırılmış doğal bir protein kullanılır. Bu protein kozmetik amaçlarla kullanılmasının yanı sıra belirli kas hastalıklarında da uygulanabilir. Oldukça güçlü bir zehir olmakla birlikte miktarının doğru ayarlanması halinde oldukça etkili sonuçlar sağladığından pek çok farklı uygulama alanı vardır.

Botulinum toksininin sinir uçlarından salınan mediatörleri engelleme özelliği vardır. Buna bağlı olarak sinir iletimini geçici olarak durdurarak etki sağlar. Sinir iletimi kesilince sinirin aktive ettiği kasların hareketi azalır ya da tamamen kaybolur. Bununla birlikte botox yalnızca enjekte edildiği bölgede etki sağlayan bir prosedür olduğundan botox enjeksiyonuna bağlı olarak sistemik olarak tüm kaslar üzerinde etki yaratılması söz konusu değildir.

Botox Neden Yapılır?

Botox enjeksiyonu genellikle yüz bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesine ve aşırı terleme sorununun tedavisinde kullanılır. Botox uygulamasının tedavi edici ve koruyucu özelliği vardır. Yıllar içerisinde yüze yerleşen çizgilerin tamamen açılmasını sağladığı gibi henüz yüze yerleşmemekle birlikte tekrarlayan kas hareketleri sonucu belirginleşmeye başlamış çizgilerin derinleşmeden düzleşmesinde de önemli bir rol oynayabilir. Diğer yandan ter bezlerini bloke etme özelliği nedeniyle aşırı terleme tedavisinde kullanıldığında aşırı terleme sorununun da giderilmesini sağlayabilir.

Botox son zamanlarda görünümüne önem veren ve daha canlı, genç ve iyi bir görünüme sahip olmak isteyen kadın ve erkekler tarafından en çok tercih edilen medikal estetik prosedürlerin başında gelir. Bununla birlikte botox enjeksiyonu mutlaka yüz kaslarının anatomisi ve kasların çalışma yönü hakkında detaylı bilgiye sahip, deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

Botox Hızlı ve Konforlu Bir Uygulamadır

Botox bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle enjeksiyondan sonra bölgede herhangi bir şişlik meydana gelmez. Bununla birlikte uygulama bölgesindeki kaslar gevşediği için enjeksiyon bölgesinde hafif bir değişiklik fark edilebilir.

Botox enjeksiyonu yapılmadan önce uygulama bölgesine lokal anestezik etkili krem sürülür ve bölgenin uyuşması beklenir. Krem sürüldükten yaklaşık 20 dakika sonra uygulama bölgesi temizlenir. Çok ince uçlu iğneler kullanılarak, küçük dozlarla tedavi edilmek istenilen bölgeye enjeksiyon yapılır. Ortalama 15 ila 20 dakika içerisinde seans tamamlanır.

Tedavi edilmek istenilen bölgenin özelliklerine ve kullanılan doza bağlı olarak kişiden kişiye değişiklik gösterebilmekle birlikte botox enjeksiyonunun etkisi genellikle enjeksiyondan 72 saat sonra görülmeye başlanır. 7 ila 10 gün arasında etki en üst seviyeye ulaşır. Botox enjeksiyonu ile elde edilen sonuçların kalıcılığı genellikle 4 ila 6 ay arasında değişiklik göstermekle birlikte bu süre kişiden kişiye değişen bazı etkenlere göre uzayabilir ya da kısalabilir. Botox enjeksiyonunun etkisi geçince uygulama bölgesi eski haline geri döner. Aynı bölgeye periyodik aralıklarla 5-6 kez botox enjeksiyonu yapıldığı takdirde botox enjeksiyonunun kalıcılık süresi uzamaya başlar. Diğer yandan kırışıklıklara yönelik dermokozmetik ürünlerin kullanımı da botoxun etkisini uzatan faktörler arasında sayılabilir.

Botox Kimlere Yapılır?

18 ila 65 yaş aralığında bulunan, yüzünde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan çizgiler, kırışıklıklar ya da spazmlar bulunan kişilere botox yapılabilir. Botox kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulandığında çok derinleşmiş haldeki çizgilerin derinliği azaltılabilse de tamamen kaybolmaları mümkün olmayabilir. Bu nedenle yüzde belirmeye başlayan çizgiler derinleşmeden botox enjeksiyonuna başlanması önerilir. Botox kozmetik amaçlar dışında; yüz felci, şaşılık, aşırı terleme, spastik felç ve migren gibi durumlarda da uygulanabilen bir medikal estetik prosedürdür. Sinir-kas sistemi hastalıkları olan kişilerle hamilelik ya da emzirme dönemindeki kadınlara botox enjeksiyonu yapılmaz.

Botox enjeksiyonundan sonra ödem artırma riskinden dolayı aynı gün spor yapılmamalıdır. 24 saat hamam ve sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır. En az 3 gün enfeksiyon riskinin önlenmesi için havuza ve denize girilmemelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.