Memur , işçi ve emekliye enflasyon farkı müjdesi

Memur , işçi ve emekliye enflasyon farkı müjdesi

Memur işçi ve memur emeklisi 2022 yılı maaşlarına yönelik zam hareketliliği Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte başladı.

Memur işçi ve memur emeklisi 2022 yılı maaşlarına yönelik zam hareketliliği Ocak ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte başladı.

2021’in ikinci yarısında oluşan enflasyon yüzde 25.47 oranında gerçekleşmişti.

Kamu görevlileri ve memur emeklilerine de 2022 Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30,95 oranında iyileştirme yapılmıştı.

Ocak ayı enflasyonunun aylık yüzde 11.10 gelmesiyle birlikte memurlar ilk aydan enflasyon farkı almaya hak kazandı.

2022 yılının ilk 6 ayı için memurlara yüzde 5 zam yapılacaktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu oranı yüzde 7.5’e yükseltildiğini duyurmuştu.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşmeden kaynaklanan zam haklarını sabit olarak alacaklar.

2022 yılının ilk yarısı için yüzde 7.5, ikinci yarısı içinse yüzde 7 zam verilecek. 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam yapılacak.

Kamu işçileri ise 6 ayda bir yüzde 5 zam alacaklar. Onlar içinde Temmuz ayında şimdiden yüzde 6 enflasyon farkı oluşmuş durumda

Enflasyon rakamının aylık bazda yüzde 7.5’i ilk aydan aştı.

Ocak ayında enflasyon aylık bazda yüzde 11.10 oranında gerçekleşince memurlara yüzde 3.6 oranında enflasyon farkı gelmiş oldu.

Kamu işçilerine ise yüzde 6 enflasyon farkı gelmiş oldu.

Önümüzdeki beş ayda ortalama yüzde 5 enflasyon olursa toplamda son 6 ayda yüzde 36 enflasyon olmuş olacak ve işçi memur ve emeklilere en az yüzde 36 maaş zammı gelmiş olacak

Ancak memur ve memur emeklileri bu farkı Temmuz ayında alacakları maaşlarda fark olarak görecekler.

Enflasyon farkı Ocak ve Haziran dönemlerinde TÜFE’deki aylık bazdaki artışlarla hesaplanıyor. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki 5 ayın da aylık TÜFE’leri hesaplanarak memurların alacakları Maaş farkı ortaya çıkacak.

Son yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 6429 lira oldu. En düşük Memur Emeklisi maaşı da 4289 liraya yükselmişti.

2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum