Memur ve işçilere fazla zam yapacağım. Vergi düzenlenmesi yapacağım

Memur ve işçilere fazla zam yapacağım. Vergi düzenlenmesi yapacağım

Memur ve işçilere fazla zam yapacağım. Vergi düzenlenmesi yapacağım

Memurların kamu işçilerinin vergi dilimlerinde bir iyileştirme yapılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçilik maliyetlerinin otomotiv başta olmak üzere bir çok sektördeki oranı yüzde 15'tir. Bakan Bilgin tüm çalışanları kapsayacak şekilde vergi dilimlerinde bir iyileştirme düzenlemesi yapılacağını ifade etti.
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Habertürk'e açıklamalarda bulundu.

Bakan Vedat Bilgin şunları söyledi:

- Fiyatları belirleyen enerji, kur, talep artışıdır. Döviz kuru 6 aydır aynı seviyede, enerji fiyatlarında yeni bir yükseliş yok. İşçilik maliyetleri de otomotiv gibi sektörlerde yüzde 15 seviyelerinde. Sektörden sektöre değişir.

Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç "Merkez Bankasının hesaplamasına göre yüzde 55'lik asgari ücret artışının yüzde 3,3 ila yüzde 4,4 arasında etkiliyor." dedi.

"İHTİYAÇ OLURSA GEÇEN SENE GİBİ ARA ZAM YAPILABİLİR"

Asgari ücret yüksek belirlendikçe, reel olarak yukarıdaki ücretlerde yüzde 100 artmıyor ama yüzde 60 artıyor. yüzde 70, yüzde 80 artıyor. Aşağıdan yukarıya artıyor. Nitelikli emekte bu artış daha yüksek. Daha düşük usta, işçi asgari ücretin bir kademe üzerinde yer alıyorlar. Türkiye'de enflasyon dizginlenirse asgari ücret reel artışlara tekabül edecek şekilde sürdürülürse ücretlilerin milli gelirden aldığı payı yukarıya tırmandırır. Enflasyon kontrol altına alındı. Bir an önce önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'lere düşeceğini tahmin ediyoruz. Mayıs/Haziran'da yüzde 35-40 düşmesini bekliyoruz. Bizim emekçileri koruyan ücret politikasını, toplu sözleşmelerinin üzerinde asgari ücret belirliyoruz. Burada sayın Cumhurbaşkanımızın desteği var. Asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak politika izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi. 1 yıl önce savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü şeyler olmazsa bizi yıl sonuna kadar götürecek asgari ücret belirledik. Olağanüstü şartlarda yeniden müdahale ederiz, geçen sene nasıl Temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa geçen sene gibi zam yapılabilir.

Memura işçiye  enflasyonun üzerinde bir artış vereceğiz
Bakan Vedat Bilgin memur işçi 2023 maaşlarına ilişkin olarak şunları söyledi:

Enflasyon oranının üzerinde bir artış vereceğiz memurlara. Ama oran vermek istemiyorum. Kesinleşmiş bir rakam olmadığı için bir şey söylemiyorum.

Vergi dilimlerinde bir düzenleme yapıyoruz
İki şey söylemek istiyorum. Ücret artışlarının dışında memurlar için önemli bir şey yaptık.

Asgari ücrete kadar olan kısımdan vergi almıyoruz. Başka bir şey daha yapıyoruz. Vergi dilimlerinde bir düzenleme yapıyoruz.

Maliye Bakanı açıkladığında öğrenirsiniz. Ocak ayında aldığımız zammı neden aralıkra alamıyoruz eleştirileri gidereceğiz.

Üçüncü olarak asgari ücreti artırdığımız için vergiden dolayı maaşlar yine yükselecek

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum