Milli aşı son durum 4 Ekim 2020

Milli aşı son durum 4 Ekim 2020

BAKAN KOCA BÜYÜK MÜJDEYİ AÇIKLADI.!!İşte O Müjde

İncelemenin ardından Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, cep telefonundan görüntülü arayarak çalışmalara ilişkin bilgi verdi.’

SİZİNLE BİR MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM’

Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yerli aş’ı çalışmalarında gelinen noktaya ilişkin şu bilgileri iletti: “Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle salgın ile ilgili Türkiye’de 13 aş’ı çalışmasının yapıldığını biliyorsunuz.

Bu a’şılardan bir tanesi de Erciyes Üniversitesi ve Bakanlığımız tarafından desteklenen Aykut Özdarendeli Hocamızın aylardır üzerinde çalıştığı bir a’şının dün hayvan çalışması başarıyla tamamlandı. Preklinik çalışması bu şekilde bitmiş oldu.

İnsan çalışması safhasına gelmiş olduğunu müjdelemek istiyorum.”

Koca, 19 transjenik hayvan üzerinde yapılan çalışmada, 10 hayvana virüs verildiğini belirterek, ayrıca 9 hayvan için de kontrol grubu oluşturulduğunu söyledi. Kontrol grubundaki 9 hayvana a’şı yapılmadığının altını çizen Koca, iki hafta sonra her iki gruptan a’şı yapılan 10 hayvanda virüs verildiği halde herhangi bir ölüm olmadığını, akciğerlerinde de virüsün tespit edilmediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.