Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu!  Sınav iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Sınav iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Sınav iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanması merakla beklenen flaş karar açıklandı. MEB açıkladığı karar ile sınav iptal kararını 81 ile gönderildiği duyuruldu.

 

81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından merakla beklenen sınav kararı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı koronavirüs salgını sebebi ile iptal edildi.

MEB SINAV İPTAL KARARINI AÇIKLADI
Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı  ile ilgili olarak 81 ile gönderilen yazıda, “Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede destekleme ve yetiştirme kurslarının usul ve esasları 29.08.2019 tarihli ve 15508138 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ile belirlenmiştir. İlgi (a) Yönergenin 17 nci maddesinin ikinci fıkrasında “Ayrıca her dönem sonunda kurs açılan tüm derslerden Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce izleme ve değerlendirme ortak sınavı yapılır.” hükmü yer almaktadır. Bu doğrultuda Genel Müdürlüğümüzce 2020-2021 eğitim öğretim yılının I. ve II. dönem sonunda Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavları yapılması planlanmıştır. Genel müdürlüğümüzce gerçekleştirilmesi planlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı “Destekleme ve Yetiştirme Kursları II. Dönem İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı” Covid-19 Salgını sebebiyle ilgi (b) Makam Oluru ile iptal edilmiştir.” denildi.4968946.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.