Motorin ve Benzine Son Dakika Yeni Zam

Motorin ve Benzine Son Dakika Yeni Zam

Motorin ve Benzine Son Dakika Yeni Zam

Dolar kurunda dün Amerikan Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı ve FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamalar ile yaşanan güçlenme ve brent petrol fiyatının 90 dolar seviyesini aşması ile benzin ve motorine zam beklentisi oluşmuştu. 

Akaryakıt fiyatlarının pompaya yansıyacak şekilde zam yapılıp yapılmayacağı yönünde sorular gündeme gelmişti. Süreçte beklenen açıklama ekonomist Oğuz Demir tarafından ortaya atıldı. Demir, akaryakıt temsilcilerinin zam beklentisini açıkladı. Benzin ve motorine zam var mı, benzine zam beklentisi oluşacak mı, motorine zam gelecek mi, geldi mi?

SON DAKİKA AKARYAKIT FİYATLARI: BENZİNE ZAM BEKLENTİSİ VAR MI, BENZİN FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Oğuz Demir yapmış olduğu açıklamasında akaryakıt sektörü temsilcilerine dayandırdığı haberine göre akaryakıt fiyatlarına 1 liralık yeni zam beklentisi olduğunu söyledi. Halk TV'de yayımlanan televizyon programına özel açıklamalarda bulunan Demir, akaryakıt istasyonlarının şu anda litre başına 4 kuruş olarak komisyon aldıklarını belirterek istasyonların kapatılmaması için bu komisyonun arttırılacağını iddia etti.

Demir "Fakat şunu çok iyi biliyoruz ki hükümet sermayenin zarar görmesini göze almıyor. Yine artışlar vatandaşın cebine yansıyacak. Önümüzdeki bir ay içinde akaryakıta 1 lira zam gelecek, şu an 14 lira 16 kuruş olan akaryakıtın fiyatı 15 lira 16 kuruş olabilir" diyerek akaryakıt fiyatlarına 1 liralık zam geleceğini iddia etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.