Murat Övüç kadınlar tarafından eylem alanından kovuldu

Murat Övüç kadınlar tarafından eylem alanından kovuldu

Bodrum’da kadınların eylemine gelen Murat Övüç, daha önce yaptığı açıklamalar sebebiyle kadınlar tarafından eylem alanından kovuldu

 Murat Övüç küplere bindi
Bodrum’da kadınların eylemine gelen sosyal medya fenomeni Murat Övüç, daha önce yaptığı açıklamalar sebebiyle kadınlar tarafından eylem alanından kovuldu. Küplere binen Övüç, kendisini alanda istemeyen kadınlara “O, 2 yıl önceydi. Cahil” diyerek alandan uzaklaştı.
Kadınlar tarafından kovulan Murat Övüç küplere bindi
Bodrum’da bir gurup kadın, kadın hakları ile ilgili eylem yaptı. Bodrum Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, oturma eylemi yaptı. Eylem esnasında meydandan lüks bir araçla geçen sosyal medya fenomeni Murat Övüç, eylemi görüp alana gelmek istedi. Eylemciler ise Murat Övüç’ün daha önce kadınlarla ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle Övüç’ü alanda istemedi.

Murat Övüç kadınlara 'cahil' dedi

Eylemcilerden Cihan Aydın Bozkurt isimli bir kadınla tartışan Övüç, eylemcilere tepki gösterip alandan ayrıldı. Övüç, “Yanılıyorsunuz. 2 yıl önceydi o. 2 yıl. Cahil. 2 yıl önceki konuşmamı yeni yayınlanmış gibi anlattılar burada. Böyle cahil insanlar, bunlara inanıyor işte” diye bağırdıktan sonra aracın ön yolcu koltuğuna bindi. Araç sonra hızla meydandan uzaklaştı.


Oturma eylemi sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Cihan Aydın Bozkurt, “Murat Övüç, bu eylem üzerinden kendisini aklayamaz. Kadınlar şiddete uğrarken onun söylediği her şeyi biliyorum. Bunu 2 yıl önce söyledim diyerek aklayamaz. Bunun hiçbir şekilde pişmanlığı olmaz. Öncelikle tutumunun değişmesi gerekiyor, buraya katılarak olmuyor. Kendisini aklamaya geldi" dedi.

Yeşim Salkım'a küfür etti

Öte yandan Murat Övüç, daha önce de bu konuyla ilgili tartışma yaşadığı şarkıcı Yeşim Salkım'a sahne aldığı sırada cinsiyetçi küfür etti. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Yeşim Salkım ise, "Keşke o ağzından çıkanı duysan. Unutma kontrolsüz güç güç değildir. Bu ülke çok gördü senin gibileri, yok oldular. Yazık sana" diyerek tepki gösterdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.