Müsteşar Tekin: Açığımızı Sözleşmeli Öğretmenler İle Tamamlayacağız

Müsteşar Tekin: Açığımızı Sözleşmeli Öğretmenler İle Tamamlayacağız

Müsteşar Tekin: Açığımızı Sözleşmeli Öğretmenler İle Tamamlayacağız

Açığı sözleşmeli öğretmenle kapatmayı planlıyoruz"
 
Milli Eğitim Bakanlığına emanet edilen çocuklara kimsenin terör örgütlerinin, siyasi ideolojilerinin propagandasını yapamayacağının altını çizen Tekin, bunu engellemek için bu tür çalışmalarıyla bilinen öğretmenleri ayıklamış olacaklarını belirtti.
 
Bu yıl sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin TBMM'de kanun tasarısı bulunduğunu dile getiren Tekin, "Eğer bu talebe hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz." dedi.
 
Legal sınırlar içinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine üyeliğin hukuk devletlerinde herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını vurgulayan Tekin, ancak terör ve terörü destekleyen yapılar olarak kabul edildikten sonra, bunları destekleyen sivil toplum örgütlerinin içinde bulunan, bulunmaya devam eden, faaliyette bulunanların sendikal faaliyet yaptıklarını söylemeyeceklerini belirtti.
 
Hukuk devletinin sınırları içinde bu konuda tedbir aldıklarını belirten Tekin, "Legal sınırlar içinde kaldığı dönemler için bu tür şeyler yapılmayabilir ama illegal faaliyetleri ortaya çıktıktan sonra terör örgütlerini destekleyen yapıların içerisinde üye olarak bulunmak, faaliyetlerine devam etmek, hukuk devletindeki vatandaşlara yakışmaz, hele bir öğretmene hiç yakışmaz. Dolayısıyla bu bizim açımızdan bir referans olarak kabul edilecektir." ifadelerini kullandı.
 
Tekin, daha önce ihraç edilen öğretmenlerin ve son işlemlerle açığa alınan öğretmenlerin işlerine iade süreci olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, "Soruşturmalar neticeleninceye kadar açığa aldığımız öğretmenlerle ilgili olarak herhangi bir iade sürecinin yaşanacağını düşünmüyorum çünkü bu konudaki referanslarımızın hukuki olduğuna inanıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum