MÜTEAHHİT DEDENİN BÜYÜK ACISI!

MÜTEAHHİT DEDENİN BÜYÜK ACISI!

YÜREK BURKAN DETAY! MÜTEAHHİT DEDENİN BÜYÜK ACISI!

Emrah Apartmanı’nda yürek burkan detay!
İzmir, 30 Ekim saat 14.51'de 6.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Meydana gelen depremde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü. İlk yıkılan binalardan biri olan Byaraklı'daki Emrah Apartmanı'nda yürek burkan bir hikaye ortaya çıktı. Müteahhit Hayati Uzun 1992’de Erzincan’da meydana gelen depremde torunu Emrah’ı kaybetti. Aile İzmir’e yerleşti. Hayati Uzun Bayraklı’da inşa ettiği apartmana depremde ölen torunu Emrah'ın ismini verdi.

İzmir’de meydana gelen ve çevre illerde de şiddetli şekilde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Meydana gelen depremde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü. İlk yıkılan binalardan biri olan Byaraklı’daki Emrah Apartmanı’nda yürek burkan bir hikaye ortaya çıktı. Müteahhit Hayati Uzun 1992’de Erzincan’da meydana gelen depremde torunu Emrah’ı kaybetti. Aile İzmir’e yerleşti. Hayati Uzun Bayraklı’da inşa ettiği apartmana depremde ölen torunu Emrah’ın ismini verdi. Ancak İzmir’de yaşanan depremde gelini ve torunlarını kaybetti. Oğlu ise ağır yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

İzmir depreminde en fazla zarar gören iki binadan biri Emrah Apartmanı diğeri ise Rızabey Apartmanı. İkisi de Bayraklı’da. Aynı mahallede olmaları dışında ortak başka bir özellikleri daha var. Depreme karşı güçlendirilmiş olmaları. Binaların bulunduğu bölgenin geçmişte patates ve pancar tarlası olduğunu da mahalle sakinlerinden öğreniyoruz. İki apartmanın sakinlerine göre, Emrah Apartmanı 10 yıl önce, Rızabey ise 4 yıl önce büyük bir onarımla depreme karşı yeniden güçlendirilmiş. Ancak bu güçlendirmeler İzmir’i vuran deprem sonrasında ayakta kalmaları için yeterli olmamış.

APARTMANA ELAZIĞ DEPREMİNDE KAYBETTİĞİ TORUNUNUN İSMİNİ VERMİŞ
Emrah Apartmanı’nı yapan müteahhitin ismi Hayati Uzun. Hayati Uzun, 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah’ı kaybediyor. Bu olay üzerine İzmir Bayraklı’ya gelip onun adını yaşatmak için, 1993’te 2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa ediyor. Buraya ‘Emrah Apartmanı’ ismini veriyor. Kendisi de yıllarca bu binada yöneticilik yapıyor ve komşularının anlattığına göre daha sonra Didim’e yerleşiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.