Nabi Avcıdan ŞUBAT ATAMASI AÇIKLAMASI

Nabi Avcıdan ŞUBAT ATAMASI AÇIKLAMASI

Millî Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın 17.11.2013 tarihinde SKY TÜRK 360 Televizyonunda Katıldığı Programın da Şubat ataması açıklaması

CENGİZ ÖZDEMİR-
 
Evet, bunu tespit ettikten, bunu da aktardıktan sonra yine bize internet üzerinden gelen sorulardan bir tanesi olarak bunu size sormak isterim.
 
Özellikle öğretmen atamaları, Şubat atamaları konusunda yoğun bir biçimde internet üzerinden soru yayıyor.
 
Bu konuda sizden daha önce alınan müjdeye benzer bir ek açılama isteniyor bana gelen sorularda, bu konu da ne söylersiniz?
 
Böyle bir şey deniyor siz daha öncesinden böyle bir müjde vermiş olmalısınız.
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI-
www.memurlarahaber.com
Herhalde şu olabilir biz geçen hafta Bütçe Plan Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü bu görüşme sırasında da bu konu gündeme geldi.
 
Ben de orada dedim ki, biz bunu tekrar bir daha düşünelim ama şu bilgiyi de vermem lazım.
Şimdi yasal olarak bizim öğretmen atamaları yıldı bir kere yapılıyor. Bunun istisnai uygulamaları oldu Şubat ayında istisnai uygulamaları oldu.
 
Bu senede yapılması her sene zaten bu talep gelir yani her sene Şubat ayında da atama istenir niye?
 
Şimdi daha sonra KPSS'ye giren öğretmen adayları belki bu sene tutturdukları puanı tutturamayacakları endişesiyle hazır elimizde bizden üst sıralarda olan öğretmen adayları haklı olarak hazır elimizde böyle bir ek atama yapılırsa değerlendirilebilecek bir puanımız varken Şubat'ta da atama yapılsın biz de bu
 
önümüzdeki puanla özellikle üst sıralar için söylüyorum bu ek atamalardan yararlanalım diye böyle bir talepleri var.
 
Ama bu sadece Milli Eğitim Bakanının veya Bakanlığının kara verebileceği bir konu değil bunu bir sürü mali boyutu var yani çünkü netice itibariyle bir atamayı Ağustos'ta yapmakla, Şubat'ta yapmak arasında maliye bakımından da bizim ayrıca kendi kontenjan hesaplarımız bakımından da, norm ihtiyaçlarımız bakımından da değerlendirilmesi gereken tarafları var.
 
O bakımdan ben hani şimdi tamam Şubat'ta biz bunları değerlendireceğiz, değerlendireceğiz derim de, atama yapacağız diye bir şey söylemem mümkün değil.
 
Zaten daha önce de bu konu da bu atamanın yıldı bir kere yapılacağı, müteaddit defalar uygulandı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.