Namaz Kılmasını Gizleyen Ünlüler

Namaz Kılmasını Gizleyen Ünlüler

Son yıllarda namaz kılan ünlülerin sayısı artıyor. Artık çekinmeden ibadet edebildiklerini söyleyen ünlülere gelin yakından bakalım. Elbette namaz kılan ünlü sayısının hepsini bilmek zor. Ama medyaya yansıyan ve bunu açık açık söyleyen bazı ünlüler var.

Nazmaz kılmak farz mıdır?

Namaz; belirli vakitlerde özel hareket ve okuyuşlarla yerine getirilen bir ibadettir. Kur’an-ı Kerim’de; “Namaz kıldıktan sonra, ayakta iken, otururken ve yanlarınız üzerine yatarken Allah’ı zikredin, Emniyete kavuştuğunuzda namazı gereği gibi kılın. Şüphesiz ki namaz mü’minler üzerine belli vakitlerde farz kılınmıştır. (Nisa suresi: 103) “Namazlara ve orta namaza devam edin. Gönülden boyun eğerek Allah’ın huzuruna durun.” (Bakara suresi: 238) buyurulmuştur. Beş vakit namaz Miraç gecesinde, Hicretten bir buçuk sene evvel, Recep ayının yirmi yedinci gecesinde farz kılınmıştır.

Nazmaz kılmanın fazileti

Namaz kılanın ruhu vahdaniyet nuru ile nurlanır. Başına ihlas tacı, beline hizmet kemeri bağlanır. İşte bu hikmetlerin doğduğu yer namazdır. Namazın kendisi nasıl emri ilahi ile farz olmuş ise, şekli de talimi ilahi ile farz olmuştur. Ünlüler dünyasında eskiden dini gereklilikler ayıplanırken artık rahat bir biçimde ifade edilebiliyor.
Namaz kılan ünlüler galerimizde…

Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, namaz kılan ünlülerimiz arasında.
Geçtiğimiz yaz aylarında umreye giden yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman, Kenan Erçetingöz’le Yüz Yüze programında 5 vakit namaz kıldığını açıkladı.

Ünlü oyuncu Akın Akınözü de namaz kılan ünlülerimiz arasında. Namaz kıldığını açıklayan ünlüler arasında Murat Yıldırım da var.

Murat Gögebakan

TOLGAHAN SAYIŞMAN

SEREN SERENGİL: NAMAZI BIRAKTIĞIMDA BAŞIMA KÖTÜ OLAYLAR GELİYOR

Eşimden ayrıldığım dönemlerde oldukça zor günler geçirdim. Bu yüzden namaz kılmaya başladım. Kendimi o kadar iyi hissediyordum ki, her işim yolunda gidiyordu. İşlerimden dolayı namazı bıraktım ama sonra başıma kötü olaylar gelmeye başladı. Artık bıraktığım namazıma yeniden başlıyorum. Namaz kıldığım zamanlar kendimi çok daha iyi hissediyorum.´

ATHENA GÖKHAN: BUNLAR ÇOK HASSAS KONULAR

Athena Grubu´nun aykırı solisti önümüzdeki günlerde nikah masasına oturmaya hazırlanan Gökhan Özoğuz namaz kılmasıyla ilgili ´´Bunlar çok hassas konular bu konulardan rant sağlıyor denilmesinden, olayların farklı yöne çekilmesinden korktuğumdan bir yorum yapmak istemiyorum. Dini inanç sonuç itibariyle herkesin iyiliği de kötülüğü de kendinedir’ demişti

ALMEDA: YOK BÖYLE DANS´A KATILMAK İÇİN NAMAZA BAŞLADIM

‘Türkiye´ye geldiğimde Acun Ilıcalı ile tanışıp Yok Böyle Dans yarışmasına katılmayı çok istiyordum. Ona ulaşmam hiç kolay olmadı. Ben Müslüman´ım, ama Arnavutluk halkı Müslüman olmasına rağmen pek dine bağlı değiller, ben Türkiye´de daha çok bağlandım dine. Hatta Yok Böyle Dans yarışmasına katılmak için namaza başladım ve çok şükür kısmet oldu. O günden sonra hep namaz kılıyorum.’

YAŞAR ALPTEKİN: CENAZE HABERİ HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Manken Yaşar Alptekin ise hayatının nasıl değiştiğini şöyle anlatıyor: ‘Eve geldim ve ses olsun diye bir müzik kanalını açtım. İlk gelen ses ´Ünlü işadamlarımızdan Sakıp Sabancı´nın cenazesi öğlen namazından sonra kaldırılacaktır´ oldu. Bu cümlenin ne öncesini ne de sonrası duydum. Vücudumda müthiş bir titreme hissettim. Ve hemen içimden müthiş bir şekilde cenazeye gitmek geldi. İstiyordum, ama cenaze namazında ne yapılır, onu bile bilmiyorum. Bir arkadaşımla birlikte Fatih´e gittim. Avludan içeriye girdiğimde tamamen farklı bir havaya büründüm. Her adımımda bedenim küçülerek egomun azaldığını fark ettim.’

IVANA SERT: MÜSLÜMAN OLMADIM AMA NAMAZ KILIYORUM

İvana Sert ‘Müslüman oldunuz mu?’ sorusuna ‘Tam olarak değil. Kuran okuyorum. Bir anda, bir günde Müslüman olamazsın. Din değiştirmek için zamana ihtiyaç var’ demiş, ‘Hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?’ sorusuna ise ‘Namaz kılıyorum’ diyerek yanıt vermişti.

BURCU GÜNEŞ

SİNAN ALBAYRAK

HASAN KAÇAN

ALİ TARAN

ŞİMDİKİ AKLIM OLSA DÖVME YAPTIRMAZDIM
Tesettüre girdikten sonra kendisine yeni bir hayat çizen rallici Burcu Çetinkaya, yaşadığı değişimi böyle anlattı:
Hayatımdaki aşırılıkları törpülemeyi ve sabretmeyi öğrendim. Şimdiki aklım olsa dövme yaptırmazdım. Dövme yaptırdığımda çok küçüktüm ve düşünemedim. Zaten silindiler sayılır. Ama bu sildirme süreci 8 yıldan beri devam ediyor.

‘NİHAT HOCA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ’
Polonya güzeli seçildiği 1998 yılından beri Türkiye’de yaşayan, 2002’de Türk vatandaşı, 2009’da da Müslüman olan Tatsyana Tsvikeviç, kurduğu yeni hayattan memnun.

Türkiye’de “Rus Gelin” filmiyle tanınan ve Müslüman olduktan sonra Sedef adını alan oyuncu, Aysha dergisi için objektif karşısına geçti.

Tsvikeviç, din değiştirme sürecini de anlattı: “Her şey 5 sene önce kendi hayatımı sorgulamaya başlayınca değişti. Ben kimim, neler yaşıyorum diye çıkmaza girdim. Sonra karşıma Nihat Hatipoğlu çıktı. Onu dinlemeye başladıktan sonra sorularımın cevaplarını buldum. Hayatımda yeni bir sayfa açtım.”

Oğlum Bera’yı hafız yetiştirmek istiyorumŞarkıcı Niran Ünsal, moda dergisi “Aysha” için çektirdiği tesettürlü fotoğraflarını Twitter’dan yayınlamasıyla çok konuşulanlar arasına girdi.Hayatı ve geleceğe dair düşüncelerini samimi bir şekilde açıklayan Ünsal, dikkat çeken açıklamalar yaptı.
‘Dualarla büyüttüm’Ben çocuklarımı ninniyle değil duayla büyüttüm diyen ünlü şarkıcı, “Oğlum Bera’yı hafız yetiştirmek istiyorum. Eğitimi içinde özellikle imam hatip düşünüyorum. Allah’ını, peygamberini ve kitabını tanısın. Çocuklarıma besmele çekmeden su bile vermem” diyerek kendi hakkındaki bilinmeyenleri dile getirdi.

ÜNLÜ MANKEN TESETTÜRE GİRDİ
Evlendikten sonra mesleği bırakan Türkiye Mankenlik Kraliçesi Tuğçe Güder’in tesettüre girdiği ortaya çıktı.

BİR ANDA KARAR VERDİ
Eski TRT spikeri Serra Karaçam kapandı… Ünlü spiker, bu kararının ardında yatan sebepleri de Ala dergisine anlattı.İmam Hatip mezunu olduğunu söyleyen Karaçam, üniversiteye kayıt olmak için fotoğraf çektirdiğinde ağlayarak başını açtığını dile getirdi.

“EVİMDE TELEVİZYON BİLE YOK”
Bir dönem televizyon ekranlarının renkli simaları arasında yerini alan illüzyonist Magic Necmi’de maneviyata yönelen isimlerden.

ÇİMDEN GELEN SESİ DİNLEDİM
Televizyon ekranlarının sevimli sunucularından İkbal Gürpınar da içinden gelen sesi dinleyip maneviyata yönelen ünlülerden.Bir süre önce Umre’ye giden Gürpınar, orada tesetüre girmeye karar verdi.

BİR SABAH UYANDI VE HAYATI DEĞİŞTİ
Yeşilçam’ın 1960 yıllarına damgasını vuran en güzel yıldızlardan biriydi Leyla Sayar. 1940 doğumlu oyuncu Yıldız Dergisi’nin düzenlediği artist yarışmasında başarı kazandı. Daha 1958 yılında sinemaya girdi.Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu’nda eğitim gören Sayar 1957 yılında Üç Garipler filmiyle sinemaya adım attı. Ardından Duvaklı Göl, Dertl Irmak gibi yapımlar geldi.

İŞİ İÇİN BAŞINI AÇTI
Yeşilçam’ın bir dönemine damgasını vuran ünlü yıldızlardan bir Necla Nazır.
Hem kapandı hem namaz kılan isimlerden

TUĞBA; DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA DİNE SIĞINDI
Bir dönem cezaevi deneyimi yaşayan Tuğba Özay, demir parmaklıklar ardındayken dine sığındı.Özay yakınlarına bu dönemde dini kitaplar okumaya ve namaz kılmaya başladığını söylemişti.

HAYATA DİRENEBİLMEK İÇİN DİNE SARILDI
Tanrıtanımaz olarak bilinen Cem Karaca da sağlığında “acılara karşı koyabilmek için” dine sarıldığını söylemişti.Annesi Toto Karaca için söylediği ‘Hasbelkader Hıristiyan oldu’ sözleriyle tartışma yarattı Karaca. habertime com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum