Nasıl Bekçi Olunur? Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman? Son Dakika Bekçi Haberleri

Nasıl Bekçi Olunur? Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman? Son Dakika Bekçi Haberleri

Nasıl Bekçi Olunur? Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman? Son Dakika Bekçi Haberleri

2018-2019 yılları itabariyle yeniden fazla sayıda bekçi alımı yapılmaya başlandı ve bekçilik mesleği tekrardan gündeme getirildi. Pek çok avantajları olan bekçilik mesleğine vatandaşlardan yoğun talep geldi. Peki bekçi olmanın şartları neler, kimler bekçi olabilir, bekçilerin avantajları ve sosyal hakları nelerdir? Haberimizde...

Başvuru Şartları Uzun bir zamandır bekçilik mesleği icra edilmiyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine bu meslek yeniden hayata geçirildi.

Bekçi alımları devlet tarafından yapılmaktadır. 2019 yılı içerisinde de 8 bin bekçi alımı yapılacak.

BEKÇİ OLMA ŞARTLARI

Bekçi alımlarında ikamet edilen ile başvuru yapılabilmektedir. Askerliğini yapmış olan ve 30 yaşını doldurmamış olan adaylar başvurularını yapabilmektedir. Kadın ve erkek adaylar başvuru yapabiliyor ancak erkek ve kadınlar için farklı boy şartları koyulmaktadır. Boy ve kilo endeksine uymayan kimseler ise elenmektedir. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir.Başvurular Polis Akademisi Başkanlığı sitesi üzerinden e devlet hesabı kullanılarak yapılmaktadır. Online başvuru sonrasında sözlü sınav ve fiziki yeterlilik aşamaları için sınavlar yapılmaktadır.

BEKÇİLERİN AVANTAJLARI
Tüm aşamaları başarılı bir şekilde geçen adaylar güvelik soruşturması ve arşiv araştırmasından geçirilmektedir. Herhangi bir sorunu olmayanların atamaları yapılabilmektedir. Özel sektörde de gece bekçisi adı altında özellikle inşaatlarda personel istihdam edilmektedir. Ancak bu devletin bekçi alımı ile tamamen farklıdır. Devlet memuru statüsünde alınan bekçiler sokaklarda asayişi sağlamak için kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaktadır. Maaş olarak ise devlet memuru statüsünde maaş verilmektedir. Dolayısıyla mali ve sosyal haklar açısından özel sektörden çok daha avantajlı olduğunu ifade etmek gerekir.

 En son yapılan 8 Bin bekçi alımından itibaren yeni bekçi alımları da beklenmektedir. Yeni ilanlar olduğu müddetçe sitemizden anında haber alabilirsiniz.

En son yayımlanan kamu personel alımları, bekçi, polis ve askeri her türlü alımı sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Yayımlandıkça anında paylaşmaya devam edeceğiz.

memurlarahaber.com

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.