O kısıtlama kaldırıldı

O kısıtlama kaldırıldı

O kısıtlama kaldırıldı

Türkiye’de koronavirüsle mücadele devam ederken, günlük vaka sayısındaki düşüş dikkat çekiyor. Son 24 saatte 175 bin 133 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 818 kişinin testi pozitif çıktı, 167 kişi hayatını kaybetti. Vakaların inişe geçmesiyle koronavirüs yasaklarının da esnetilmeye başlayacağı gündeme geldi.

Öte yandan, Türkiye’de Kovid-19 ile mücadele kapsamında huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile buradaki personelin aşılanmasına başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlıkçılara yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.

KISITLAMA KALDIRILDI
Sağlık Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada alınan yeni karar duyuruldu. Bu kapsamda, koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına getirilen izin ve emeklilik gibi işlemlerdeki kısıtlamalar kaldırıldı.

ADIM ADIM NORMALLEŞME
– Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

 
– Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

– Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

– Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
 
– Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

– Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.