O kurumda Taşeron işçiler direk Sözleşmeli Memurluğa Alındı!

O kurumda Taşeron işçiler direk Sözleşmeli Memurluğa Alındı!

Başkan Genç, 276 taşeron işçiyi sözleşmeli kadroya aldı

Başkan Genç, 276 taşeron işçiyi sözleşmeli kadroya aldı

Genç, sözleşmeli memur kadrosunda ayrım yapmadı!

whatsapp-image-2022-09-08-at-155447-1.jpg

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinin eylül ayının son toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen belediye işçilerine kadro ihdas edilmesiyle ilgili madde görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz tarafından okunan madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Böylece belediye bünyesinde çalışan lisans ve önlisans mezunu toplamda 276 işçi sözleşmeli kadroya alındı.  

“ÇIKACAK YASADAN YARARLANMALARINI İSTEDİK”

whatsapp-image-2022-09-08-at-155447-2.jpg

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kamu bünyesinde çalışan sözleşmeli personelin memur kadrosuna geçirilmesiyle ilgili yasa teklifi nedeniyle böyle bir çalışmayı yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Metin Genç, “Meclisimiz başladığında gündeme aldığımız konuydu. Belediyemizde bütün arkadaşlarımız bu kuruma hizmet eden mesai arkadaşlarımız. Önümüzdeki yıla ilişkin olarak hükümetimizin bir kısım kamuda çalışan sözleşmeli personelin, 657 sayılı yasaya tabi olması noktasında düzenleme yapması söz konusu. Biz de çalışan sözleşmeli personelin veya sözleşmeli personel statüsüne geçme durumu olan arkadaşlarımızın çıkacak yasadan yararlanmasıyla ilgili bir çalışma yaptık. Yapmaya da bilirdik. Yapan belediyeler olduğu gibi yapmayanlar da var. Belediyeler de çıkacak yasaya tabi olacağı için ileriye dönük olarak mesai arkadaşlarımızın bu yasanın hükmünden istifade ederek memur kadrosundan faydalanması için bu çalışmayı yaptık.” dedi.

DİĞER BELEDİYELERLE DE İSTİŞARE YAPILDI

Başkan Genç sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu konuyu ele alırken belediyemizin kendi imkân ve kabiliyetini düşünmek durumundaydık. Diğer belediyelerle de istişare yaptık, onların ne tür çalışma yaptığı konusunda bilgi edindik. Bir kriter ortaya koymamız lazımdı. Sadece belli kalifikasyona sahip olmak yetmiyor. Burada da lisans mezunu olan arkadaşlarımız, ön lisans mezunu olan arkadaşlarımız ve yasa tanımında açıkça geçen teknisyen, tekniker gibi arkadaşlarımızla ilgili titiz bir çalışma yürüttük.”

“MUHALEFET PARTİLERİYLE DE İSTİŞARE EDİLDİ”

Konuyla ilgili mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle de istişare ettiklerini belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lisans ve ön lisans mezunu olan arkadaşlarımızı kapsaması açısından 4 siyasi partimizin grup başkanvekilleri ile istişare yaptık. Komisyonumuzun da değerlendirmesiyle beraber Ortahisar Belediyemizde subjektif kriter ortaya koymadan bu çalışmayı yaptık. Komisyonumuzun değerlendirmesiyle 276 lisans ve ön lisans mezunu arkadaşlarımızın norm sözleşmeli kadroya geçişine komisyonumuz oybirliğiyle karar verdi. Biz göreve geldiğimiz günden beri mesai arkadaşlarımızın her zaman hak ve hukukunu düşündük. Ekonomik olarak rahatlamaları için bütün imkânlarımızı zorladık.” dedi.

“MEMUR OLMAK AYRICALIKLI BİR STATÜDÜR”

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, sözleşmeli memur statüsüne geçen personele birtakım öğütleri olduğunu söyleyerek, “Bu işe bizi de kattığınız için çok teşekkür ederiz. Doğrusu mu oldu, doğrusu oldu. Bir hayli sizi de sıkıntıya soktuk. Hepsinin bu işin içerisine katılması çok iyi oldu. Hayırlı olmasını diliyorum. Fakat bu 276 kişiye öğütlerim olacak. Bu arkadaşlar farklı bir statüye geçiyor, devlette memur olmak ayrıcalıklı bir statüdür. Memur sadece sabah 8’de işe başlayıp akşam 5’te çıkan adam değildir. Memur işini bitirip de çıkmalıdır. Yani diyeceğim bunu iyi değerlendirsinler, verilen emirleri, görevleri yerine getirsinler, vatandaşa nazik davransınlar, vatandaşa git-gel yapmasınlar. Başta siz olmak üzere meclis üyelerimize teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verdi.

Alınan kararı memnuniyetle karşıladığını belirten İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu ise “Alınan bu kararı büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Aynı zamanda komisyondaki arkadaşlarıma, siyasi partilerin grup başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Size de çok teşekkür ediyorum. Ortak aklı sözde bırakmayıp, eyleme geçirdiniz, bizlere de iştirak ettiniz. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

MHP Grup Başkan vekili Süleyman Tomaç da alınan kararın bütçeyi zorlayacak olmasına rağmen hayırlı bir karar olduğunu belirterek, “Bütçemizin belki de zorlanacak olmasına rağmen böyle hayırlı karar almada vesile olanlardan biri olduğum için mutluyum. Bu işe bizi de kattığınız için teşekkür ederim. Grup başkanvekili arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Canım ise konuyla ilgili, “Benim şahsi fikrim hepsinin alınmasından yanaydı. Siz de bizi kırmadınız, meclisi kırmadınız, bu yönde karar aldınız. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi. Başkan Genç, ilgili maddenin oybirliğiyle geçmesinden dolayı komisyon başkanına, komisyon ve meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. Kadroya geçirilen birçok çalışan meclis oturumunda hazır bulundu.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.