O Şehirde ikinci Dalga Başladı

O Şehirde ikinci Dalga Başladı

VALİDEN FLAŞ AÇIKLAMA! O İLDE VAKA SAYISI PATLADI!

1 Haziran'da normalleşme sürecinin ardından koronavirüs vakaları arttı. Bu durum endişelendirirken, Karaman'dan da kötü haber geldi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Ramazan Bayramı'ndan sonra vakaların arttığını belirterek, "Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500'e ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur.'' dedi.

 
Normalleşmenin ardından rehavete kapılmanın etkisiyle Karaman’dan da kötü haber geldi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Ramazan Bayramı’ndan sonra vakaların arttığını belirtti. Işık “Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500’e ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur.” dedi.

Karaman’da İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde ‘Pandemi Farkındalık Yürüyüşü’ düzenlendi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın da katıldığı yürüyüş, Atatürk parkından başlayıp, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri de eşlik etti.

RAMAZAN BAYRAMI’NDAN SONRA VAKALAR ARTTI
Vali Mehmet Alpaslan Işık, Karaman’da koronavirüs nedeniyle 16 kişinin vefat ettiğini belirtti. Vaka sayısının da Ramazan Bayramı sonrası arttığını dikkat çeken Vali Işık, şunları söyledi:


 
“Bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra 500’e ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımız ise 16 olmuştur. Bir anlamda sağlık personelimizin özverili çalışması, üstün gayreti boşa çıkmış, çekilen bu sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlememiştir.”


 

‘REHAVETE KAPILDIK, SOSYAL MESAFEYİ KORUMADIK’
Vaka sayının artmasının nedeninin vatandaşların rehavete kapılması olduğunu belirten Vali Işık, “Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmamızın tam zamanı. Hatamız şu; rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.