Öğretmenlere üç güzel haber bakandan geldi

Öğretmenlere üç güzel haber bakandan geldi

Öğretmenlere üç güzel haber bakandan geldi

Bakan Özer, bu vesileyle YKS'ye girecek tüm öğrencilere de başarılar dilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm memurların ek göstergelerinde artış açıklaması hatırlatılan Özer, "Şu anda sistemimizde 1.2 milyon öğretmenimiz var. Yaklaşık 60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. Bir de emekli olan öğretmenlerimiz var. 411 bin civarında da emekli öğretmenimiz. Yani yaklaşık 470 bin öğretmenimiz 3600 ek gösterge hakkından yararlanmış olacak." diye konuştu. 

Öğretmen ataması

Öğretmenlerin eğitim sisteminin en değerli varlığı olduğunu belirten Özer, eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidarın mevcut iktidar olduğunu ifade etti. 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken bugün 1.2 milyon öğretmen olan bir eğitim sisteminden bahsedildiğini dile getiren Özer, şöyle devam etti: 

"Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75'ini son 19 yılda atadık. Dolayısıyla öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Öğretmen atamaları devam edecek. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığının yeni önceliklerine göre ağırlık değişecek. Yani mesela okul öncesine biz ağırlık veriyoruz. Şu anda okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla ilgili. Dolayısıyla alacağımız öğretmenlerde de okul öncesi öğretmene ihtiyacımız, arttı. Dikkat ederseniz son iki atamada hep İstanbul'a ağırlık verdik. Yine bu atamada da yüzde 50'sini İstanbul'a vereceğiz."

Atama takvimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını belirten Bakan Özer, atanacak öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini kaydetti.

2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi

Önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılı takviminde bir değişiklik olup olmayacağına yönelik bir soruya da yanıt veren Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, takvimin netleştiğini duyurarak "2022-2023  eğitim öğretim yılı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Öğretmenlerimizin mesleki çalışmaları, 1 Eylül itibarıyla başlayacak. Biliyorsunuz eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası var. 5-9 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimi haftası olacak." dedi.

Ara tatillerde yeniden adaptasyon ile ilgili şikayetler geldiğini belirten Özer, ara tatil konusunda çok düşündüklerini ama değişikliğe gitmediklerini söyledi. Özer, birinci ara tatilin 14-18 Kasım 2022 tarihinde, ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı ile birleştirilerek 17-20 Nisan'da daha kısa yapılacağını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Özer: (2022-2023 eğitim yılı) “14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatili yapacağız. İkinci ara tatili Ramazan Bayramıyla birleştirdik.”

Özer, yarı yıl tatilinin ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlandığını, okulların 16 Haziran 2023'te yaz tatiline gireceğini belirtti.

3600 Ek göstergeden 470  bin öğretmenimiz yararlanacak. Hayırlı olsun. 

Seminerler artık hep uzaktan ÖBA üzerinden olacak. Okula gitme tamamen ortadan kaldırıldı! 

Bu dönemde de Öğretmenlere başarı belgeleri verilecek! 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.