Öğretmenlerin beklediği haber bir atama daha olacak!

Öğretmenlerin beklediği haber bir atama daha olacak!

Öğretmenlerin beklediği haber bir atama daha olacak!

Ağustos ayında atama olmayacağının kesin bir şekilde açıklanmasının ardından öğretmenler Şubat ayına odaklandı. TBMM'de dün görüşülen komisyonda müjde veren AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ek bir atama daha olacağını söyledi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı kabul edildi.

Tasarının "sözleşmeli öğretmen" atanmasına imkan veren maddesi, muhalefet partili komisyon üyelerinin isteği üzerine tekrar görüşüldü. Bu görüşmeler sırasında konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin bir yıllığına sözleşme imzaladığını, belirli haklardan mahrum olduklarını ve AK Parti'nin bu uygulamayı kaldırdığını vurguladı. Getirilen teklifle sözleşmeli öğretmenliğin eski dönemdeki uygulamadan farklı olduğunu anlatan Yılmaz, yeni uygulamayla sözleşmeli öğretmenin 5 yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapacak şekilde düzenlendiğini, kademe ve derecelendirmede eski uygulamadan farklı olacağını dile getirdi.

ŞUBAT AYI DIŞINDA BİR ATAMA DAHA OLACAK!

Yılmaz, "Sözleşmeli kavramına takılmayalım, burada hayırlı, şubat ayında atanacak öğretmenlerin dışında ilave bir atamanın yapılacağı müjdesini de verelim. Ekstra atama olduğunu biliyorum, hayırlı bir teşebbüsün içindeyiz." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.