Öğretmenlik Mülakatına Gösterilen Tepkilere Milli Eğitim Bakanından Yanıt

Öğretmenlik Mülakatına Gösterilen Tepkilere Milli Eğitim Bakanından Yanıt

Öğretmenlik Mülakatına Gösterilen Tepkilere Milli Eğitim Bakanından Yanıt

 Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları, çok konuşulmuş, gündemi epey meşgul etmişti. Mülakatlarda haksızlık olduğunu, KPSS, eğitim süreçleri gibi aşamalardan geçmiş öğretmenlerin bir mülakat nedeniyle bütün emeklerinin kaybolduğu ifade edilmiş ve mağduriyet yaşandığı aktarılmıştı.

 Adaylar tarafından özellikle Twitter gündeminde çeşitli hashtagler oluşturularak duyurulmaya çalışan sese açıklamayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. İsmet Yılmaz; 

" Likayatı yerine getirmek için mülakatın yapılması gerekiyor. Ehliyet ve liyakatın tam anlamıyla yerine getirilmesi için mutlaka mülakatın uygulanması gerekiyor. Milli Eğitim Temel Kanunu var. 43. madde. KHK kararnameyi ekleyerek bu öğretmenleri aldık, tamam doğru; ama Milli Eğitim Temel Kanunu' nda mevcut kanunda olanı söylüyorum, öğretmenleri almışsınız bir yıl sonunda performansına bakıyorsunuz. Ve diyor ki; performans değerlendirmesinden sonra öğretmeni mutlaka mülakata almanızı istiyor. Kanun istiyor kanun.

 Peki bu mülakatta ne talep ediceksiniz öğretmenden? 

 Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme ve muhakeme gücü var mı yok mu? Öğretmeni ölç ki ondan sonra sınıfa gönder diyor. İletişim becerileri ve ikna kabiliyeti var mı yok mu? Testte çözmek kolay, zor diyenler var ama; kolay. Fakat bu yetmez, anladığını anlatabiliyor mu? Anladığını da çocukları ikna edebiliyor mu? Öğretmen eğitimin temel unsurudur. " ifadelerine yer verirken açıklamalarına şöyle devam etti. " Ve yine diyor ki, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık mı, değil mi sor. Toplum önünde temsil niteliği ve eğitimcilik nitelikleri de bakanlık tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilir. Demekki bir uygulama getirmedik, kanunda olanı uyguladık. "

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.