Okullar ne zaman açılacak? 30 Nisan'da okullar açılacak mı?

Okullar ne zaman açılacak? 30 Nisan'da okullar açılacak mı?

Okullar ne zaman açılacak? 30 Nisan'da okullar açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların 30 Nisan’a kadar yüz yüze eğitime ara verdiğini duyurmuştu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı, iller arası seyahat kısıtlaması önlemlerinin ardından vatandaşlar okulların 30 Nisan’da açılıp açılmayacağını yoğun olarak araştırıyor. Peki okullarda telafi eğitimi yapılacak mı, tatil uzayacak mı? İşte MEB yapılan son açıklamalar..

Nisan ayının ortalarına yaklaştığımız bu günlerde okulların durumu aileler tarafından merak ediliyor. Eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdüren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılacak açıklamayı bekliyor. Bilim Kurulu toplantısının ardından Ziya Selçuk okulların açılış tarihi konusunu gündeme taşımıştı. Koronavirüs vakalarının dünyada büyük bir artış göstermesinin ardından veliler ve öğrenciler tatilin uzatılması ihtimalini yoğun olarak sorguluyor. Yazın telafi eğitiminin verilebilmesi için görüşülen kanun teklifi kabul edildi. İşte kabul edilen kanunun detayları... OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın programında okulların açılma tarihiyle ilgili açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılmasında Temmuz ve Ağustos değil de Eylül ve Ekim aylarını daha dikkate alıyoruz. Okulların sağlık sorunları giderildiği için "okullar açılsın" deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz."dedi. Açıklamasının devamında Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket edeceklerini ifade eden Selçuk  henüz net bir tarih olmadığını belirterek okulların açılmasıyla ilgili eylül-ekim ayları daha ağır bastığını söyledi

.  TELAFİ EĞİTİMİ NE KADAR SÜRECEK? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında veliler ve öğrenciler tarafından  merak edilen okulların açılması, telafi eğitimi sorularını cevaplandırdı. Telafi eğitimleri hakkında konuşan Selçuk” Temmuz ve Ağustosu çok düşünmüyoruz, çok planlamıyoruz, Bizim öncesinde ve sonrasındaki dönemlere ilişkin çalışmalarımız, daha baskın ama böyle bir kriz durumunda dünyanın yaptığı işler gibi biz de senaryo ve takvim neyi gösterirse ona göre düzenlememizi yapacağız. Yaz ayları için bir planlamamız açıkçası yok. (Eylül ve ekim) daha ağır basıyor ve onun öncesindeki dönem için çalışmalarımız var. Yani mayıs ve haziran ayları için planlamalarımız var ama temmuz ve ağustos ayı için çok fazla bir planlama üzerinde çalışmıyoruz."dedi. "YAZIN OKULLAR AÇIK OLACAK YORUMU DOĞRU DEĞİL"

Milli Eğitim Bakanı Ziya  Selçuk katıldığı canlı yayında soruları cevapladı.Telafi eğitimi için  "3. aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir.

EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil." dedi. ZİYA SELÇUKTAN YAZ TATİLİ AÇIKLAMASI TBMM kabul edilen kanun hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Selçuk açıklamasında " Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir."dedi. İşte Ziya Selçuk'un yaptığı o açıklama;

OKULLARDA YAZIN TELAFİ EĞİTİMİ VERİLEBİLECEK! Yükseköğretim Kurulu Kanunu ile bazı yönetmeliklerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM tarafından kabul edildi. Kanuna göre, üniversitelerde, ilk ve orta okul öğretiminde yaz tatilinde eğitim verilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izin sürelerine kısaltma yapılabilecek. İşte kabul edilen kanun teklifinin detayları;

Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar. Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak. İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak. Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak. Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ

25 Mart  günü yapılan Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Ziya Selçuk okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil edildiğini açıkladı. Açıklamasının devamında tatilin uzaması hakkında konuşan Selçuk, Eğitimde elbette kayıplar olabilir. Elbette eksikler olacaktır. Çocuklarımızın her türlü ihtiyacı için tüm senaryolara hazırız. Bu yolculuğu koşuyu yürüteceğiz inşallah. Bilim Kurulunun önerisiyle önümüzdeki süreci bir müddet daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu.” dedi.

MEB SON YAYIMLANAN ÇALIŞMA TAKVİMİ (2019-2020) Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başladı. 16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verildi. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçildi. Planlamaya göre 30 Nisan Perşembe günü okullar açılacak.  Okulların kapanacağı tarih henüz açıklanmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.