Okullar Yüz Yüze Eğitime Kapanacak Mı?

Okullar Yüz Yüze Eğitime Kapanacak Mı?

Yüz yüze eğitimin milli bir mesele olduğunu ifade eden Mahmut Özer konuşmasında fedakarlık vurgusunda bulundu.

Öğretmenlere bilgilendirme yapıldığını aktaran Mahmut Özer, bazı verileri paylaştı. Türkiye'de aktif kullanılan derslik sayısının 850 bin olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı bir hafta sonunda 198 derslikte eğitime ara verildiğini söyledi. Vaka nedeniyle hiçbir okulda eğitime ara verilmediğini ifade eden Mahmut Özer, eğitime ara verilen dersliklerde uzaktan eğitimin sürdüğünü duyurdu

Okullar Kapanacak Mı?
 
Bakan Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamasında okulların açık mı kapalı mı kalacağına dair "Tüm okullarımızda uyulması gereken kuralları belirledik. Okullarımızın açık kalması için her türlü tedbir alınacak.

Vakaların yaygınlaşması durumunda okulla ilgili değil sınıfla ilgili karar alacağız. Okullar açık kalmaya devam edecek. 200’e yakın okulumuz ikili eğitime geçti. Problemin olduğu okulda ikili eğitime geçilebilir. Vakanın olduğu yere göre esneklik sağlayacağız." dedi. 

Öğretmenlerin aşılanma oranlarını da açıklayan Mahmut Özer, oranının Türkiye ortalamasından yüksek olduğunu söyledi.

En az bir doz aşı olan öğretmenlerin oranının yüzde 91 olduğunu ifade eden Özer, iki doz aşı olanların oranının ise yüzde 78 olduğunu söyledi. Mahmut Özer konuşmasını okulların açık kalmasının milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi ve okulların son kapanan yerler olması için tüm vatandaşların fedakarlık yapması gerektiğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.